Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloër Dimitri van Dillen gekozen tot MBO-docent van het jaar

Roc van twente dimitri van dillen leraar van het jaar 16x9
Hengeloër Dimitri van Dillen is MBO-docent van het jaar
Beeld: ROC van Twente

ROC-docent Dimitri van Dillen mag zich leraar van het jaar 2022 voor het mbo noemen. Woensdag zijn tijdens een spannende finale de winnaars van de verkiezing bekendgemaakt. De jury noemde Dimitri een eigenwijze man die het anders dan anderen durft te doen. Daarbij sluit hij aan bij de belevingswereld van zijn studenten door onder andere de inzet van technologie.

Geweldige eer

Van Dillen noemde het 'een geweldige eer' om het komende jaar het mbo te mogen vertegenwoordigen. Hij is blij dat hij is verkozen tot leraar van het jaar voor het mbo. “Waarom ik de beste leraar ben? Dan verwijs ik graag naar mijn inspirerende studenten, leeromgeving, collega's en werkgever. Een teamprestatie dus.”

John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente, is trots op de docent van zijn ROC. “Dimitri is een enthousiaste docent die voorop loopt bij educatieve ontwikkelingen. Bovendien vindt hij feilloos aansluiting bij zijn studenten. Dit soort collega’s zijn goud waard binnen een onderwijsinstelling.”

Van Dillen was onlangs nog te gast in 1Twente Vandaag om te vertellen over zijn nominatie:

Loopbaan

Van Dillen praat met veel passie over zijn vak. Zelf is hij inmiddels een aantal jaren werkzaam als leraar. De Hengeloër kwam jaren geleden via commerciële dienstverlening in het onderwijs terecht. Hij startte in 2014 als docent bij trajecten om voortijdig schoolverlaten te voorkomen en is nu onder meer docent bij de opleiding Commercie & Ondernemen op het ROC van Twente.

“De kwaliteiten en competenties zien van studenten en ze zien groeien naar vakbekwame mensen, dat is prachtig.”

Aantrekkelijk onderwijs

Bij het ROC houdt hij zich ook bezig met vernieuwingen. "Mijn mening is dat het onderwijs soms heel veel achter loopt op de studenten van tegenwoordig. Als je ziet waar die mee bezig zijn tegenwoordig: Snapchat, Instagram, TikTok. "Wij als docenten lopen best achter als je een boek openslaat en daaruit gaat werken, maar dat is niet meer van deze tijd."

Zelf probeert hij het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken door de inzet van educatieve technologie, bijvoorbeeld door inzetten van virtual reality en augmented reality. In plaats dat studenten in een winkel zitten, zetten ze dan een VR-bril op. "Ik probeer de lessen écht aan te passen aan de doelgroep."

Op de vraag wat nu het mooiste is van het vak, hoeft hij niet lang na te denken: "De kwaliteiten en competenties zien van studenten en ze zien groeien naar vakbekwame mensen, dat is prachtig."

Dimitri van dillen nominatie leraar van het jaar
Lees ook
Hengelose leraar Dimitri genomineerd voor Leraar van het Jaar 2022
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.