Verkeer
Stuur appje
Zoek

De kachel gaat een graadje lager op het Montessori College Twente

Montessori osg hengelo
Ook veel scholen worden geconfronteerd met de stijgende energiekosten. Scholengroep OSG Hengelo zet na de herfstvakantie de kachel een graadje lager.
Beeld: 1Twente

Het Montessori College Twente gaat de kachel na de herfstvakantie een graadje lager zetten. In verband met de huidige energiecrisis vindt scholengroep OSG Hengelo, waar het Montessori College Twente onderdeel van uitmaakt, dat er bewuster moeten worden omgegaan met energie.

"We besteden ons geld natuurlijk liever aan onderwijs, dan aan energie", schrijft de school vrijdag in een nieuwsbrief aan de ouders. "De maatregel is niet alleen genomen, omdat energie een schaars goed zou kunnen worden, maar ook omdat OSG Hengelo een nieuw energiecontract moet afsluiten."

Maatregelen

Veel scholen in de regio zijn bezorgd over de stijgende energieprijzen. Hoewel veel onderwijsinstellingen nog lopende vaste contracten hebben en de dans nog ontspringen, voelen veel andere scholen de stijgende tarieven al flink in de portemonnee.

OSG Hengelo heeft al belangrijke stappen heeft gezet als het gaat om de energietransitie. Zo liggen er zonnepanelen op de daken van een aantal schoolgebouwen en op heel veel plekken is al overgegaan op ledverlichting. Ook is intensiteit van de noodverlichting aangepast.

Vest of trui aan in de klas

Na de herfstvakantie wordt de kachel dus een graadje lager gezet en ook zal de verwarming aan het eind van de dag iets eerder worden teruggeschakeld naar de nachtstand. Scholieren hoeven niet bang te zijn om in een koud lokaal te gaan zitten. “Een jas in de klas is zeker niet nodig”, zegt de school. “Het meenemen of dragen van een vest of trui is wel aan te raden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.