Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Een lichtje in de donkere decembermaand: De ijsbaan op de Oude Markt gaat weer open

Winter Wonderland 2019 ijsbaan Oude Markt Rob Baas Enschede Promotie
De ijsbaan van Enschede Promotie op de Oude Markt in 2019.
Beeld: Enschede Promotie/Rob Baas

Na twee coronajaren kunnen we deze winter eindelijk weer schaatsen in hartje Enschede. Van 9 december tot en met 8 januari pronkt Enschede Promotie met de ijsbaan op de Oude Markt. De organisatie verwacht veel reuring te veroorzaken en gaat dit jaar de samenwerking aan met ondernemers Tim Lammers en Mathijs Vinke.

De ondernemers kennen elkaar al sinds 3 Havo. “Zelfs nog in hetzelfde studentenhuis gewoond”, laat Lammers weten. Nu gaan ze als exploitanten te werk voor de ijsbaan en het schaatscafé tijdens Winter Wonderland. De ras-Enschedeërs zijn al langer bekend in de stad. Vinke van de Heren Catering en Lammers van Kibeco, een bedrijf dat veel kinderevenementen organiseert. Lammers: “De ijsbaan is een stukje sentiment van Enschede, ik kwam er vroeger zelf ook met Matthijs. Samen gaan we er een leuke maand van maken.”

IJsmeester

De ijsbaan gaat er dit jaar aan de binnenkant wel anders uitzien dan andere jaren als het aan de zakenmannen ligt. Tim: “De aankleding van de tent kan beter. Dit jaar gaan we daarvoor zorgen.”

Tim Lammers is niet alleen een exploitant van het evenement maar ook ijsmeester. “Met een schop en wat water vul ik alle gaten in het ijs.” Hij heeft ook nog twee kinderen die deze winter gaan schaatsen op de ijsbaan. “Mijn vrouw heeft geschaatst bij het Nederlands shorttrack-team, ze moeten wel”, zegt de ondernemer voor de grap.

Sponsors

Monique Richters, eventmanager bij Enschede Promotie, zegt: “Vorig jaar zijn we al vroeg met de voorbereidingen voor de ijsbaan begonnen. Door corona hebben we toen besloten om het niet door te laten gaan. Nu gaat het gelukkig wel weer door. De ijsbaan is echt leuk voor de stad. Ondernemers, horeca en families hebben allemaal baat bij de ijsbaan.”

Dit jaar was het wel even zoeken met geld. Inmiddels heeft de organisatie geld gekregen van het Ondernemersfonds, Gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Marktbond, Wijkbudgetten Stadsdeelcentrum en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede. “We zijn al goed op weg met sponsorgeld maar hebben nog steeds niet genoeg. We zoeken daarom nog steeds naar nieuwe sponsors.”

Winter Wonderland 2019 ijsbaan Oude Markt Rob Baas Enschede Promotie
Lees ook
IJsbaan Winter Wonderland alleen met financiële ondersteuning weer terug op Oude Markt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.