Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

IJsbaan Winter Wonderland alleen met financiële ondersteuning weer terug op Oude Markt

Winter Wonderland 2019 ijsbaan Oude Markt Rob Baas Enschede Promotie
De ijsbaan op de Oude Markt is eigenlijk niet meer weg te denken uit de activiteiten van Enschede Promotie in de wintermaanden.
Beeld: Enschede Promotie/Rob Baas

De overdekte ijsbaan kon de afgelopen twee jaren niet worden opgebouwd op de Oude Markt. Dit jaar komt die attractie terug als er genoeg financiële ondersteuning komt. De bedoeling is dat er vanaf 9 december 2022 tot en met 8 januari 2023 een schaatscafé bij de ijsbaan wordt geplaatst. Maar zeker is niets.

Organisator Enschede Promotie gaat ervan uit dat de kosten deze winter drie keer hoger zijn dan normaal vanwege de energiecrisis. Toch wil Enschede Promotie dat het schaatsen betaalbaar blijft. "Wij hopen dat wij deze maand bekend kunnen maken of het lukt", aldus een woordvoerder van Enschede Promotie.

Sponsoring

Dus vraagt de organisatie financiele ondersteuning door sponsoring. "Wij hopen op de gemeente, maar ook op bedrijven uit de binnenstad." Op verschillende manier is het mogelijk mee te doen. Er worden diverse sponsorpakketten samengesteld. Verder is Enschede Promotie op zoek naar een hoofdsponsor.

WK voetbal

Tijdens de kersttijd worden alleen al op de zaterdagen 250.000 mensen in de binnenstad verwacht. Er komen nog meer bezoekers bij als er schermen voor de WK-wedstrijden van Nederland worden opgebouwd. Ook hierover wordt gesproken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.