Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose bushaltes krijgen beter leesbare informatieborden met de meest actuele informatie

20221128 digitale informatieborden
De komende maanden vernieuwt de provincie Overijssel de borden met reisinformatie bij bushaltes in de gemeente Hengelo.
Beeld: Gemeente Hengelo

De provincie Overijssel vernieuwt de komende maanden de borden met reisinformatie bij bushaltes in de gemeente Hengelo. De nieuwe, digitale informatieborden geven altijd de meest actuele informatie en zijn een stuk energiezuiniger dan de oude. Op de borden staat behalve informatie over vertrektijden ook informatie over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes. De verwachting is dat de werkzaamheden eind juni 2023 zijn afgerond.

Digitale informatieborden

In totaal worden er 105 nieuwe informatieborden geplaatst. Hiervan zijn er zestien grote digitale schermen met ledverlichting, twaalf nieuwe schermen bij het busstation en 77 kleinere digitale informatieborden bij de bushaltes. Ook komen er nieuwe overzichtsschermen bij het station. De kleine informatieborden bij de haltes werken op batterijen die door zonnepanelen worden opgeladen. De digitale informatieschermen die nu nog in veel bushokjes hangen, worden verwijderd. Niet alle bushaltes in Hengelo krijgen een digitaal informatiescherm, wel blijven alle papieren dienstregelingen in de bushokjes hangen.

Nieuwe kleuren en technieken

Door het gebruik van opvallende kleuren en nieuwe technieken wordt de reisinformatie op een duidelijkere manier gepresenteerd aan de reiziger. De schermen zijn voorzien van verscherpt contrast voor een betere leesbaarheid. Met een druk op de knop hebben de haltes met nieuwe schermen ook audiobegeleiding. Daarnaast worden ook de geleidelijnen, speciaal voor blinden en slechtzienden, bij de haltes aangepast.

Verkeershinder

De weggebruiker noch de reiziger met het openbaar vervoer zal veel overlast ondervinden van de werkzaamheden. Tijdens het plaatsen van de schermen kan door de gedeeltelijke afzetting wel enige vertraging op de weg ontstaan. Het blijft echter gewoon mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Met de vervoerders is afgesproken dat de bussen tijdens de werkzaamheden ter hoogte van de halte stoppen om reizigers af te zetten en mee te nemen.

icon_main_info_white_glyph

Samenwerking

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel werken sinds 2011 samen op het gebied van openbaar vervoer. Met het vervangen van de digitale informatieborden werken de provincies samen aan het verbeteren van de actuele reisinformatie. Kijk voor meer informatie over de digitale informatieborden op www.overijssel.nl/bushaltes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.