Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deze kerstmarkten zijn dit weekend te bezoeken in Hengelo en Enschede

Kerstmarkt hasselo kulturhushasselo
In het Kulturhus Hasselo in de Hengelose wijk Hasseler Es wordt ook een kerstmarkt gehouden
Beeld: Kulturhus Hasselo

De donkere en koude dagen voor kerst zijn begonnen. Voor wie dit weekend alvast in de kerstsferen wil komen zijn er meerdere kerstmarkten te bezoeken in Hengelo en Enschede.

Hengelose Es

We beginnen in Hengelo, want In de Hengelose Es wordt er bij het wijkcentrum een gezellige kerstmarkt georganiseerd. De kerstmarkt zit helemaal volgepakt met kraampjes, waar handelaren zelfgemaakte kerststukjes verkopen. Een hapje en drankje mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Kulturhus Hasselo

In het Kulturhus Hasselo in de Hengelose wijk Hasseler Es wordt ook een kerstmarkt gehouden. Hier kun je allerlei spullen halen voor in of onder de boom. Voor kinderen is er een bungee-trampoline en rijdt er een soort mini-kersttrein over de markt.

Waterstaatskerk

De Waterstaatskerk in Hengelo is zaterdag ook helemaal in kerstsferen. In de zaal wordt livemuziek gespeeld en in de foyer staan allerlei kraampjes. Hier worden decoraties, kerststukjes en winterspulletjes verkocht. De opbrengst is voor het goede doel; watervoorziening in Kameroen en InteraktContour.

20221205 schaatsbaan3
Lees ook
Hengelo heeft na twee jaar weer een ijsbaan in de stad

Enschede-Zuid

Ook in Enschede zijn er verschillende markten te vinden. Op zaterdag is er een kerstmarkt bij winkelcentrum Zuid. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een gratis ritje maken in de arrenslee en er is livemuziek. Ook zijn er genoeg kraampjes te bezoeken.

Wooldrikspark

In Enschede-Oost is het ook feest, want in het Wooldrikspark is er ook een kerstmarkt. De midwinterhoornblazers zijn van de partij en is ook een muzikale kerstman aanwezig. Ook kan er een ritje worden gemaakt met de arrenslee van stalhouderij Schouwink. De kerstmarkt is te bezoeken op zaterdag 10 december van 14.00 tot 20.00 uur.

Binnenstad Enschede

De Heurne en Haverstraat in Enschede zijn dit weekend omgetoverd tot een kerstmarkt. Tijdens de kerstmarkt kan er volop worden genoten van een hapje en een drankje onder het genot van verschillende muziekgroepen, zangkoren en midwinterhoornblazers. De kerstman loopt in de straten om aan kinderen een attentie uit te delen. Deze kerstmarkt is zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Winter Wonderland 2019 ijsbaan Oude Markt Rob Baas Enschede Promotie
Lees ook
Een lichtje in de donkere decembermaand: De ijsbaan op de Oude Markt gaat weer open
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.