Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo heeft na twee jaar weer een ijsbaan in de stad

Nu de temperaturen dalen, gaat menig schaatshart weer sneller kloppen. Hengelo kan na twee jaar weer de ijzers onderbinden in de laatste maand van het jaar in de binnenstad. Vorig jaar was er geen ijsbaan te vinden in het centrum vanwege de coronamaatregelen.

Laat besluit

Het Burgemeester Jansenplein in Hengelo is tijdelijk omgebouwd tot een groot winterplein in kerstsferen met overdekte schaatsbaan. Mede-organisator Monique Delsing van Hengelo Promotie is blij dat er weer een ijsbaan in de stad staat. "Het spande er wel een beetje om dit jaar. We hebben pas heel laat een beslissing kunnen nemen door allerlei factoren, zoals de kosten die vele malen hoger zijn. Vooral het energievraagstuk was toch wel een heikel punt."

“We willen de Hengeloërs en de kinderen echt een pleziertje geven”

Activiteiten

Gelukkig was de gemeente Hengelo bereid om mee te werken. "Die levert energie tegen gereduceerd tarief. Daarop hebben we besloten om het toch te doen. We willen de Hengeloërs en de kinderen echt een pleziertje geven." Wie graag een rondje wil schaatsen kan tot en met 8 januari op de schaatsbaan terecht van dinsdag tot en met zondag. Tijdens de kerstdagen, oudjaar en nieuwjaarsdag is de baan gesloten. Naast schaatsen kan er ook een hapje en een drankje worden genuttigd. Er vinden de komende weken ook een aantal andere activiteiten plaats, zoals schoolschaatsen, curling en een kerstmarkt.

icon_main_info_white_glyph

Kosten

Het is mogelijk om schaatsen te huren bij de schaatsbaan of je eigen schaatsen mee te nemen (let op: noren ivm veiligheidsvoorschriften niet toegestaan). De kosten zijn inclusief schaatshuur 5 euro en entree zonder schaatshuur is 3,50 euro. Kijk voor meer informatie en openingstijden op uitinhengelo.nl/schaatsbaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.