Verkeer
Weer
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese stadsbeiaardier en zangeres maken kerstmuziek vanuit torenspits van Grote Kerk

De Grote Kerk op de Oude Markt is maandag 19 december het decor voor een heus kerstspektakel. Tussen 7 en 8 's avonds kunnen passanten de klanken horen van het carillon dat singer-songwriter en zangeres Sem Noa begeleidt. Stadsbeiaardier Esther Schopman bespeelt de 49 klokken die in de torenspits van de kerk hangen en hoopt dat veel mensen komen luisteren: “En als het koud is, zoek een terrasje met een heater”, aldus Schopman.

Het is niet zo makkelijk om met een carillon te zingen en ook nog zonder zichtbaar publiek. Zangeres Sem Noa staat terwijl ze kerstliederen zingt naast beiaardier Esther Schopman in een hokje in de torenspits. Op de Oude Markt is het allemaal goed te horen, ‘maar ik weet niet wie er staat te luisteren’, aldus Sem.

Extra moeilijkheid is de bijzonderheid van het instrument. “Je bent gewend om begeleid te worden door een gitaar of piano. Daar kun je op leunen. Dat kan niet op een carillon. Ik moet heel goed op mezelf letten.”

Disney

Zij studeert Sing and Songwriter op conservatorium ArtEZ in Enschede. “Ik speel gitaar, mandoline, piano, maar vooral de computer, want daarmee maak ik de meeste muziek.”

En zo bouwt ze dagelijks aan orchestrale werken, musical- en filmmuziek. “Mijn grootste droom is ooit voor Disney te mogen werken”, lacht Sem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.