Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kado voor Hengelo: 'We willen Hengelo een stukje mooier maken'

Lokaal Fonds Hengelo heeft honderdduizend euro beschikbaar gesteld voor een kunstwerk voor Hengelo. Uit de 49 inzendingen zijn er nog twee over, waar je als inwoner op kan stemmen. Het kunstwerk waar het meest op gestemd wordt zal een plek achter de Lambertusbasiliek krijgen.

Lokaal Fonds Hengelo

Lokaal Fonds Hengelo is een goededoelenorganisatie die ernaar streeft om Hengelo een stukje mooier te maken. "Dat doen we door financiële initiatieven te ondersteunen", vertelt Jeannette Lodeweges, bestuurslid van Lokaal Fonds Hengelo. "Dat kan zijn op sociaal of maatschappelijk gebied, maar het kan ook iets cultureels of voor de jeugd zijn. Het is heel divers."

“Je wordt ermee geconfronteerd, je gaat erover nadenken, het roept vragen op en je kan ervan genieten. Het is echt een cadeau voor Hengeloërs.”

Het nut van een kunstwerk

Of het echt nodig is om honderdduizend euro aan een kunstwerk te besteden? Volgens Lodeweges wel. "Het biedt ontzettend veel aan de Hengeloërs", legt ze uit. "Je wordt ermee geconfronteerd, je vindt het mooi, je gaat erover nadenken en het roept vragen op, maar je kan er ook van genieten. Het is echt een cadeau voor Hengeloërs."

Fuldauerstichting

Nu bestaat de stichting nog onder de naam 'Lokaal Fonds Hengelo', maar daar komt verandering in. "Wij gaan terug naar hoe we ooit begonnen zijn, als de Fuldauerstichting", vertelt het bestuurslid. "Fuldauer was een arts in Hengelo en hij heeft de stichting met hetzelfde doel opgericht. We vinden het belangrijk om die naam weer te gebruiken omdat dat recht doet aan de heer Fuldauer." Maar dat is niet de enige reden: "We merken dat als we zeggen dat we van het Lokaal Fonds zijn, dat mensen even moeten nadenken en dan zeggen: 'Oh ja, van de Fuldauerstichting'." Daarom heeft de organisatie besloten terug te keren naar waar het begon.

icon_main_info_white_glyph

Stemmen

Iedereen mag stemmen op zijn favoriete kunstwerk. Je kan fysiek je stem uitbrengen bij Schouwburg Hengelo (8 t/m 16 januari), het gemeentehuis (16 t/m 23 januari), bibliotheek Hengelo (23 januari t/m 1 februari), Wijkcentrum De Hengelose Es (1 t/m 10 februari), Kulturhus Hasselo (10 t/m 20 februari), MFA ’t Berflo (20 februari t/m 1 maart), De Klokstee (1 t/m 10 maart), het Montessori College Twente (22 t/m 29 maart) en de Hengelose warenmarkt (vanaf 29 maart). Ook kun je online stemmen via www.lokaalfondshengelo.nl/kado-voor-hengelo. Het winnende kunstwerk wordt naar verwachting begin mei bekend gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.