Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tweede aanhouding in zaak van om leven gebrachte Jihad Jafo

De politie vermoedt dat Jihad Jafo 32 het slachtoffer is geworden van een misdrijf Foto Politie Oost Nederland
Beeld: Politie Oost Nederland

Er is een tweede aanhouding verricht in de zaak van de om het leven gebrachte Jihad Jafo, dat meldt RTV Oost. Woensdagochtend is een 57-jarige man uit Gronau gearresteerd. Hij wordt net als de al eerder ingerekende Hamid S. uit Den Ham verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jafo.

De politie maakte woensdag bekend dat de man uit Gronau is aangehouden "op grond van de onderzoeksresultaten". In deze zaak verrichtte het rechercheteam Vlinder uitgebreid sporenonderzoek in de woning van Hamid S. (46) uit Den Ham en zijn halal-winkeltje in Hoogeveen.

Jihad Jafo Foto Politie Oost Nederland
Lees ook
Eigenaar supermarkt opgepakt voor moord Enschedeër Jihad Jafo

Lijk verzwaard

Nadat Jihad Jafo maandenlang werd vermist, werd zijn lichaam teruggevonden in het kanaal ter hoogte van Bruchterveld, in de buurt van Den Ham. Het lijk was gewikkeld in tapijt en plastic en verzwaard met een zeventien kilo zwaar statief van een brandblusser.

Gezien de manier waarop het stoffelijk overschot was gedumpt, ging de politie ervan uit dat dit het werk was van meerdere personen. Daarom werd al rekening mee gehouden dat er meer aanhoudingen zouden volgen.

Drugsachtergrond

Hamid S. en Jafo zijn beiden van Syrische afkomst. Van Jafo is bekend dat hij zich in het verleden bezighield met drugstransporten. De politie meldde ten tijde van zijn vermissing al dat er mogelijk een verband bestaat met zijn drugsachtergrond.

Hamid zit in zogenoemde beperkingen. Wat inhoudt dat hij behalve met zijn raadsman geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben. De raadsman laat weten dat hij om die reden geen mededelingen mag doen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.