Verkeer
Stuur appje
Zoek

Adrian en Joost helpen Speelgoedbank Twente aan laatste 10.000 euro voor gedroomde speelgoedbus

20230202 adrian oostlander joost konijnenbelt foto eigendom speelgoedbank twente 2023 02 02 165833 jwtv
Joost Konijnenbelt en Adrian Oostlander
Beeld: Speelgoedbank Twente

Een speelgoedbus zo groot als een touringcar moet door heel Twente kinderen in armoede speelgoed brengen. Van de 30.000 euro is er al 20.000 euro binnengehaald door de Speelgoedbank Twente in Almelo.

Binnen vijf dagen 200 kilometer, te voet en rollend

Sinds anderhalf jaar is de Speelgoedbank Twente geld bij elkaar aan het sprokkelen voor de touringcar. Almeloër Joost Konijnenbelt en Hengeloër Adrian Oostlander willen helpen om het laatste restant van 10.000 euro op te halen. Dat doen ze met een tocht van 200 kilometer binnen 5 dagen. Het streven is om 50 kilometer per dag af te leggen. Adrian (37) wandelend en Joost (37) in zijn rolstoel.

“Ik heb dergelijke afstanden in het verleden lopend en fietsend gedaan. Dit kan dus ook rollend”

Joost is vrijwilliger bij de Speelgoedbank Twente omdat hij vindt dat elk kind moet kunnen sporten en spelen. Voordat hij op zijn 21e rolstoelafhankelijk werd door een bedrijfsongeval, was hij al sportief. Dat is hij na het ongeluk gebleven. Hij haalt regelmatig afstanden van 30 kilometer op een dag. “Ik heb dergelijke afstanden in het verleden lopend en fietsend gedaan. Dit kan dus ook rollend" zegt hij.

Sinds twee jaar wordt de Speelgoedbank Twente ondersteund door de Dutch Beardos: bebaarde mannen die zich inzetten tegen kinderarmoede. Daar komt Adrian in beeld, hij is captain van deze club. Voor hem is de tocht ook geen makkie, hij heeft namelijk net een zware knieoperatie gehad.

Slapen in een tentje langs de route

De twee heren vertrekken op 24 februari om 14.30 uur bij de Speelgoedbank Twente aan de Grotestraat 17 en lopen tot aan Siebengewald in Limburg en weer terug. De verwachting is dat ze op 28 februari rond 19.00 uur terug zijn. Overnachten doen ze in een tentje. Voetbalclub Heracles en Sportbedrijf Almelo steunen de actie en misschien lopen er vertegenwoordigers van de clubs mee.

De Speelgoedbank Twente moedigt iedereen aan die ook wil meelopen. Bij de start en finish aanwezig zijn om de mannen een steuntje in de rug te geven mag ook. Doneren is mogelijk via de website van de speelgoedbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.