Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose speelgoedbus begint nog niet met rijden door Twente

Janwillem speelgoedbank stadsfotograaf
Vrijwillger van Dutch Beardos Janwillem Bruning knuffelt zijn dochter na de tocht van ruim 230 kilometer
Beeld: Bjorn van den Elst

Met blaren op hun voeten, zere knieën en dikke enkels maakten Almeloër Joost Konijnenbelt en Hengeloërs Adrian Oostlander en Janwillem Bruning hun sponsorloop van ruim 230 kilometer af. De eindstand is 1.900 euro. Dat is niet genoeg voor de laatste 10.000 euro die de Speelgoedbank in Almelo nodig heeft om een speelgoedbus door heel Twente te laten rijden.

De droom is om alle arme kinderen in Twente te voorzien van speelgoed met een grote speelgoedbus. Vrijwilliger van de Speelgoedbank Joost en voorzitter van de Dutch Beardos Adrian hadden het plan bedacht om 206 kilometer af te leggen om het laatste geld op te halen voor de touringcar. De Dutch Beardos zijn bebaarde mannen die zich inzetten om kinderarmoede tegen te gaan. Later sloot Dutch Beardo Janwillen zich bij de sponsorloop aan.

Echt genoten

Het drietal vertrok vrijdag 24 februari en liep tot aan het Limburgse Siebengewald en weer terug. Dinsdagavond kregen ze een warm onthaal bij aankomst in Almelo. Adrian en Jan Willem te voet en Joost in zijn rolstoel. Voor de lopende mannen viel het loodzwaar, maar Joost kon er nog wel even tegenaan. Ondanks dat niet al het geld binnen is, blijft Joost positief: "Ik heb echt genoten, geen één dag had ik spierpijn. Ik heb echt een grote glimlach op mijn gezicht. Bij terugkomst was er muziek en hadden ze vuurwerk afgestoken."

“Het was soms afzien, slapen in een tentje was koud”

De bedoeling was om 206 kilometer af te leggen, maar door onvoorziene wegafsluitingen is dat ruim 230 kilometer geworden. "Het was soms afzien, bij de Duitse grens wordt het heuvelachtig en is het heel steil. We hebben alle weersomstandigheden gehad: sneeuw, hagel, regen en wind. Slapen in een tentje langs de route was koud, maar als je 12 uur per dag rolt, dan slaap je wel", aldus Joost.

Niet nog een keer

Voorzitter van Speelgoedbank Twente Lieneke Bolhuis zegt dat de jongens het niet nog een keer gaan doen. Hoe de Speelgoedbank aan nog eens 8.100 euro gaat komen, is nog niet bekend. "We gaan gewoon door en bedenken iets nieuws om het laatste geld binnen te halen", aldus Lieneke.

20230208 item03 website Speelgoedbank Joost Adrian Lieneke
Lees ook
Speelgoed voor arme kinderen uit Almelose speelgoedbus
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.