Verkeer
Stuur appje
Zoek

Speelgoed voor arme kinderen uit Almelose speelgoedbus

Een bus die door heel Twente speelgoed rondbrengt naar kinderen die nauwelijks iets hebben. De Speelgoedbank Twente in Almelo is hard op weg om haar droom uit te laten komen. "We toveren een touringcar om tot speelgoedwinkel", vertelt voorzitter Lieneke Bolhuis van de Speelgoedbank.

De Almelose Speelgoedbank is iets anders dan een speel-o-theek. Bij een speel-o-theek leen je speelgoed en breng je het terug, maar bij de Speelgoedbank mag je het houden. "Wij geven speelgoed weg aan kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om het te kopen." En die kinderen vind je door heel Twente, zegt Lieneke Bolhuis.

“De meeste gemeenten zeggen: Zonder speelgoed ga je niet dood, het is niet noodzakelijk. Wij vinden speelgoed wel degelijk noodzakelijk voor kinderen”

Gemeentes vinden de Speelgoedbank een prachtig initiatief, maar tasten niet in de buidel. Hierdoor is de stichting volledig afhankelijk van donaties. "De meeste gemeenten zeggen: 'Zonder speelgoed ga je niet dood, het is niet noodzakelijk.' Wij vinden speelgoed wel degelijk noodzakelijk voor kinderen", aldus Lieneke.

"Als je geen geld hebt om speelgoed te kopen, is het ook heel lastig om naar Almelo te komen." Dat is waar het idee van de bus vandaan komt die door Twente rijdt. Om de bus te laten rijden en in te richten is 30.000 euro nodig.

Sponsorloop van 200 kilometer

Voor de laatste 10.000 euro komen Hengeloër Adrian Oostlander en Almeloër Joost Konijnenbelt in beeld. Zij gaan een pittige sponsorloop van 200 kilometer doen van Almelo tot aan Noord-Limburg en weer terug. Daarbij is een belofte gedaan door Adrian aan rolstoeler Joost: "Als het niet gaat, dan duw ik je."

Doneren voor deze sponsorloop kan via de website van Speelgoedbank Twente.

20230202 adrian oostlander joost konijnenbelt foto eigendom speelgoedbank twente
Lees ook
Adrian en Joost helpen Speelgoedbank Twente aan laatste 10.000 euro voor gedroomde speelgoedbus
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.