Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gehandicapten met overgewicht: de Almelose Klup Gezond grijpt in

Stichting De Klub De Klup
Beeld: Stichting de Klup Twente

Stichting de Klup Twente opent in Almelo ‘Klup Gezond’. Veel mensen met een beperking kampen met overgewicht. Dit komt door te weinig beweging, verkeerde eetgewoontes en door ongezond eten. Stichting de Klup Twente wil deze mensen graag verleiden door ze op een leuke en speelse manier te leren wat een goede leefstijl is.

Feestelijke opening

Klup Gezond verwelkomt haar twintig clubleden op woensdagavond 1 maart bij Brownies&Downies in Almelo. De Klup zal geopend worden door wethouder Eugéne van Mierlo van de gemeente Almelo. Vanaf dat moment zullen de clubleden elkaar een jaar wekelijks zien en onder begeleiding deelnemen aan een afwisselend programma waarin zij leren gezonder te leven.

Het programma bestaat onder andere uit diëtisten die langskomen, workshops bakken en samen bewegen door er op uit gaan. Deelnemers krijgen ook een Klupboek waarin verschillende opdrachten staan en waarin ze hun voortgang kunnen bijhouden.

Kosten

De gemeente Almelo heeft Klup Gezond een hart onder de riem gestoken en maakt de uitvoering van het project financieel mogelijk. Daarnaast betaalt De Klup Twente zelf ook mee aan Klup Gezond en gebruikt daarvoor onder meer de inkomsten van ‘De Klup van vijftig’, de opbrengst van de ‘Grote Clubactie’ en de gift van het bedrijf ‘Falco’. Door de financiële steun van de gemeente en de giften, zijn de kosten per deelnemer € 2,50 per keer. Mensen die geen lid zijn van de Klup Twente zijn ook welkom en betalen dezelfde kosten.

icon_main_info_white_glyph

Hoe kan ik mezelf opgeven?

Opgeven voor Klup Gezond kan bij Jolanda Overdorp door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar 06 – 14 46 52 88.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.