Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloos bedrijf DeSpray winnaar van Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

20230210 aerosol spuitbussen Unsplash
Beeld: Emiliano Vittoriosi, Unsplash

De jury vond de innovatie 'spuitbus recycling en hergebruik grondstoffen’ van Despray Environmental de beste circulaire uitvinding van 2023. Daarmee gingen ze er met een geldbedrag van 3.000 euro vandoor. De publieksprijs van 1.000 euro ging naar WEBO in Rijssen die circulaire kozijnen maakt.

De inzendingen van de top 20 werden beoordeeld op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. DeSpray-Environmental streeft er naar om spuitbussen te recyclen. Luchtverfrissers, deodorant en verfspuitbussen zijn voorbeelden van producten dat het bedrijf verwerkt tot verschillende brandstoffen en grondstof voor aluminium. Met deze circulaire uitvinding mocht het bedrijf op 7 februari de prijs in ontvangst nemen.

icon_main_info_white_glyph

Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

De tweede editie van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 vond plaats bij de Twentsche Foodhal in Enschede. De vijf beste inzendingen mochten hun uitvindingen pitchen waarna de jury haar oordeel velde. Het publiek en de kijkers thuis konden stemmen. De provincie Overijssel over Circulair ondernemen: "Het is de toekomst. De continuïteit van onze maakindustrie, bouw, landbouw en vele andere sectoren staat met het realiseren van circulaire innovaties."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.