Luister
Kijk
Zoek

Nieuwe kringloopwinkel Saskraam in Wesselerbrink wil Enschedeërs helpen die het niet breed hebben

Winkelcentrum-Zuid in de Wesselerbrink heeft er een nieuwe winkel bij. De nieuwe kringloopwinkel Saskraam is gevestigd in het pand naast de ingang van het winkelcentrum. De locatie in Zuid is vooral bedoeld om mensen die het niet breed hebben te helpen. “Mensen komen hier soms langs om hun ei even kwijt te zijn en daar help ik heel graag aan mee. Of het nou over armoede gaat of over de hoge inflatie. Iedereen kan komen om te kletsen”, aldus Saskia Muller, eigenaresse van Saskraam.

De opening van de winkel begon al voortvarend. Vier dagen eerder dan de bedoeling gingen de deuren al open. “Ik had alles al klaar en ik stond te popelen om te beginnen. Dus ik dacht: Waarom niet?” Saskia benadrukt dat het al heel druk is in haar winkeltje. “Het ging ongelooflijk snel. Gelukkig heb ik mijn gezin dat mij soms uit de brand helpt, maar de mensen lijken onze locatie wel te hebben gevonden”.

Kletsen

Kopjes, boeken of tierelantijntjes die je op tafel kan zetten. Van alles is er te vinden in de winkel. Verkoop van dat soort producten is niet het enige doel van Saskia. “Ik zat tien jaar in de bijstand. Dat waren geen leuke tijden, maar ik werd er wel creatief van. Daar ontstond bij mij ook een idee om iets terug te doen voor de bezoekers van haar winkel.” De spullen die de Enschedese namelijk niet kwijt kan of niet in de winkel passen, geeft ze namelijk door aan mensen die het nodig hebben.

Sas Kraam Sakia Muller
Beeld: Saskia Muller

Goedkoop

De lage prijzen van haar producten in de winkel kunnen nog best uit, omdat ze lagen energielasten heeft. “Ik heb weinig stookkosten, omdat ik de verwarming uit heb staan. Ik kocht een elektrische kachel voor achter de balie. Die houdt ons warm. Verder lopen de mensen toch met de jas aan in de winkel. Die vinden dat dus niet erg.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).