Enschede
Sport

Tagharrafet wint jubileumeditie Singelloop, Herzog prolongeert titel bij de vrouwen

Abdellah Tagharrafet heeft zondag de 25e Singelloop van Enschede gewonnen. Bij de vrouwen kwam Marcella Herzog als eerste over de finish. Daarmee prolongeerde ze haar titel; ook de vorige editie schreef ze op haar naam.

20220911 Singelloop winnaar Abdellah Tagharrafet Foto Coen Schilderman
Abdellah Tagharrafet won de Singelloop met een ruime voorsprong op zijn achtervolgers © Coen Schilderman

Tagharrafet domineerde de wedstrijd en liet zijn achtervolgers al snel achter zich. Hij finishte in een tijd van 23:18 minuten. Niet genoeg voor een parcoursrecord, maar wel een stuk sneller dan de nummers twee en drie.

Tweede en derde plek

Als tweede finishte de Belg Yannick Michiels in 24:03 minuten. Gertjan Wassink, winnaar van de edities in 2019 en 2020 werd derde met 24:16 minuten.

Titelprolongatie

Bij de vrouwen prolongeerde Marcella Herzog haar titel. De Nederlands kampioene op de 10 kilometer en winnares van vorig jaar kwam zondag opnieuw als snelste over de streep. Ze finishte in 27:22 minuten. Tien seconden sneller dan haar tijd vorig jaar.

Als tweede kwam de talentvolle Yasmin Hillebrink binnen in een tijd van 23:08 minuten. De derde plek bij de vrouwen was voor paralympische atlete Fatima Ezzahra El Iddrissi uit Marokko met een tijd van 28:32 minuten.

20220911 Singelloop winnaar Marcella Herzog Foto Coen Schilderman
Marcella Herzog kwam net als in 2021 als eerste over de finish bij de vrouwen © Coen Schilderman

Nieuw onderdeel

Naast de traditionele Kidsrun en Bedrijvenloop was er bij deze jubileumeditie een nieuw onderdeel: een wedstrijd met Race Runners. Jongeren tot achttien jaar legden in een speciaal voor hen georganiseerde race het parcours van de kidsrun (850 m) af.

Op een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen gingen ze over het parcours. De race is een samenwerking met revalidatiecentrum Roessingh. Jongeren met een beperking krijgen zo de kans deel te nemen aan een echte wedstrijd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.