Enschede
Glanerbrug
Sport
Voetbal
FC Twente

Tien beroemde FC-Twente uitspraken op nieuwe Glanerbrugger biertjes

De Glanerbrugger biertjes zijn in het gelijknamige dorp naast Enschede al niet meer weg te denken uit de supermarktschappen. Nu hebben de bierbrouwers een nieuwe lading biertjes ontwikkeld met een bijzondere ‘touch’. Op ieder etiket van een blikje bier staat een legendarische uitspraak of slogan van een oud-speler, commentator of staflid van FC Twente. Het gaat om een actie voor het goede doel.

Bekende uitspraken

De ‘rode’ biertjes vallen op omdat er op het etiket een beroemde uitspraak uit de geschiedenis van de Tukkers staat. ‘Niemand houdt deze club tegen’, ‘Ik ben dolblij dat ik mét en niet tégen Ruiz speel’ of ‘Heel Glanerbrug staat achter FC Twente’ pronkt op de biertjes.

Lees verder onder de afbeelding

Foto Glanerbrugger bier
© De Glanerbrugger

Het verhaal van de bekerwinst in 2001 blijft ook niet onopgemerkt door de brouwers van de Glanerbrugger. ‘De bekerfinale PSV – FC Twente. Held van de wedstrijd is FC Twente keeper Sander Boschker, die maar liefst 3 penalty’s stopt. Jonas Kolka van PSV gaat de laatste penalty nemen. De commentator roept: “Kolka, Kolka...”. Jonas Kolka schiet. Sander Boschker stopt de penalty. “Boschker!”De Kuip gevuld met heel veel FC Twente fans ontploft. FC Twente wint de beker! “Kolka, Kolka, Boschker!” is één van de legendarische uitspraken’, staat er op de Facebookpagina van De Glanerbrugger.

Goede doel

De nieuwe biertjes worden gemaakt om het goede doel Hart van Twente te steunen. Dit maatschappelijk initiatief van FC Twente is speciaal voor kinderen en jongeren uit de regio die in een zorgelijke of moeilijke situatie zitten. Er zijn 7000 exemplaren vrijgegeven die in Groenlo gebrouwen zijn bij brouwerij Brouwersnös. De nieuwe biertjes van De Glanerbrugger ligt nu bij Wijnhandel Slijterij Nijhuis en Jumbo Lochan in Glanerbrug


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.