Hengelo
Politiek

Hengelo's raadslid Mitchell Boers wordt scout voor de VVD in Den Haag

De nieuwe Mark Rutte, Klaas Dijkhoff of Sophie Hermans zou zo maar eens 'ontdekt' kunnen worden door Mitchell Boers, de voorzitter van de Hengelose VVD-fractie. Boers heeft z'n baan als docent geschiedenis aan het Stedelijk Lyceum in Enschede ingeruild voor die van landelijk Talentmanager van de VVD en moet ervoor zorgen dat de liberale partij van vers bloed wordt voorzien.

Mitchell boers vvd
Mitchell Boers heeft z'n baan als docent geschiedenis aan het Stedelijk Lyceum in Enschede ingeruild voor die van landelijk Talentmanager van de VVD © VVD Hengelo

Opstapje naar Den Haag of Brussel

Veel maatschappelijk betrokken mensen willen volgens Boers wel iets doen met hun talent, maar durven die laatste stap niet te zetten. Daarbij helpt hij ze graag: "Je kunt op allerlei manieren je steentje bijdragen. Je begint meestal in de gemeentelijke politiek. Dat hoeft niet per se als raadslid, je kunt ook ervaring opdoen als fractiemedewerker of fractievertegenwoordiger. Mensen met meer ambitie kan ik op weg helpen richting Eerste Kamer, Tweede Kamer of het Europees Parlement."

icon_main_quote_red_glyph

"Als je politieke ambitie hebt, moet je dit níet doen. Je zet de schijnwerpers juist op anderen en helpt hen om hogerop te komen."

Mitchell Boers

Plaatselijke voetbalclub

Boers legt uit waar hij dat nieuwe talent zoal opduikelt: "Laat ik een voorbeeld geven. Ik kom als lokale politicus veel bij verenigingen. Bij de plaatselijke voetbalclub kan best iemand rondlopen die mij geschikt lijkt voor de politiek, bij voorkeur dan natuurlijk de VVD. Is hij of zij welbespraakt, komt ie met goede argumenten? Meer dan voorheen ga ik daar nu op letten."

Talentmanager

Elke regio heeft z'n talentmanagers; Boers is met ingang van 18 juli de landelijke Talentmanager van de VVD. "Die term moet je op z'n Engels uitspreken. Ik werk samen met een Learning & Development Manager, nog zo'n mooie Engelstalige term. Waar ik ervoor zorg dat nieuw talent bij de partij in beeld komt, zorgt zij voor de opleiding."

Docent geschiedenis

Mitchell Boers (29) stond jaren voor de klas als docent geschiedenis, maar toen de vacature voor deze functie hem eerder dit jaar onder ogen kwam, hoefde hij niet lang na te denken: "Ik kan hier m'n twee passies, politiek en het coachen van mensen, optimaal combineren. In het onderwijs zet je mensen in hun kracht door hun kwaliteiten te herkennen en ze daarmee op weg te helpen en dat doe ik nu ook."

Voorafgaande aan de verkiezingen van maart dit jaar stelden we Mitchell Boers als lijsttrekker van de VVD enkele vragen. Ze geven een beeld van zijn politieke denkbeelden:

Vertrouwen verloren

Dat veel Nederlanders het vertrouwen in de politiek en met name in het huidige landsbestuur, met Mark Rutte aan het hoofd, zijn verloren, baart Boers uiteraard zorgen. Daarom wil hij juist buiten de partij op zoek naar gedreven mensen: "Veel traditionele partijen, ook de VVD, zijn van oudsher erg naar binnen gericht. Daar brengen we nu langzaamaan verandering in." Hij noemt de zogeheten 'thematische netwerken': "Daarbinnen spreken mensen met een liberale inslag, niet alleen VVD'ers, over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals landbouw, onderwijs en de zorg. Ook daar ga ik op zoek naar talent."

Ambitie

"Of hiermee het deurtje naar een politieke carrière in Den Haag of Brussel is geopend?" Boers lacht: "Dit is uiteraard goed voor mijn netwerk. Je leert overal binnen en buiten de partij nieuwe mensen kennen, maar als je politieke ambitie hebt, moet je dit níet doen. Je zet de schijnwerpers juist op anderen en helpt hen om hogerop te komen." De Hengelose VVD'er sluit overigens niet uit dat hij op termijn wél die stap richting landelijke politiek zet. En dan komt dat opgebouwde netwerk natuurlijk meer dan van pas...


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.