Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ruth Hekman (VVD) verhuist naar Enschede en moet daarom Hengelose raad verlaten

1205 ruth hekman vvd EIGEN FOTO
Ruth Hekman was raadslid voor de VVD sinds juni 2022. Vanwege haar verhuizing naar Enschede zal ze de raad per januari aanstaande verlaten.
Beeld: Ruth Hekman

Ruth Hekman verlaat per 1 januari aanstaande de gemeenteraad van Hengelo. De reden: ze gaat met haar partner samenwonen in Enschede en de regels bepalen dat een raadslid moet wonen in de gemeente die ze vertegenwoordigt. Het liberale raadslid heeft haar vertrek vandaag kenbaar gemaakt aan de raadsvoorzitter, burgemeester Sander Schelberg. Het is nog niet bekend wie Hekman in de fractie gaat opvolgen.

Anderhalf jaar raadslid

Ruth Hekman was raadslid voor de VVD sinds juni 2022. Op dat moment schoof Gerard Gerrits, die hoger op de kandidatenlijst stond, door naar het college van B en W. Vanaf toen maakte Hekman deel uit van de vijfkoppige fractie met Mitchell Boers (fractievoorzitter), Sander Janssen, Brigiet Schoemaker en Cynthia van der Zweth.

In haar portefeuille zaten wonen, onderwijs, kunst, cultuur en sport. Ze was een warm pleitbezorger van woningbouw in Beckum. Dit jaar werd bekend dat Beckum de komende jaren tientallen woningen mag gaan bouwen.

230202 ijsbaan streetview
Lees ook
PvdA en VVD vragen zich af: 'Wat krijgt Hengelo terug voor steun aan IJsbaan Twente?'

Docent en onderzoeker

De Hengelose heeft een eigen adviesbureau genaamd Viable Consultancy. Daarmee helpt ze het MKB aan een betere medewerkersbetrokkenheid en geeft ze adviezen op het gebied van personeelsbeleid. Daarnaast is ze docent en onderzoeker aan Saxion Hogeschool in Deventer.

Rol in Enschede?

Ze laat weten dat ze op korte termijn geen plannen heeft om actief te worden voor de VVD in haar nieuwe woonplaats, 'maar ik sluit het in de toekomst zeker niet uit'. "Ik blijf in ieder geval betrokken bij de VVD en ook zeker bij alles wat er speelt in Hengelo."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.