Stuur appje
Zoek

Europese tegenstander bekend: FC Twente reist af naar Servië

189019 fctwente logo

FC Twente reist definitief naar Servië af in de derde voorronde van de Conference League. FK Cukaricki plaatste zich donderdagavond als tegenstander na (opnieuw) een ruime overwinning op Racing Union Luxembourg: 4-0.

Vorige week wonnen de Serviërs de eerste ontmoeting in het tweeluik al met 1-4, waarmee plaatsing voor de derde voorronde al zo goed als zeker leek. Maar de return moest nog wel gespeeld worden.

Vier treffers

De bezoekers uit Luxemburg moesten komen, maar het was de thuisploeg die zes minuten voor rust op voorsprong kwam via Mohamed Badamosi. Diezelfde Badamosi verdubbelde voor rust nog de score en maakte daarmee aan alle onzekerheid een einde.

Djordje Ivanovic maakte na rust de derde treffer van de thuisploeg en ook Mihajlo Spasojevic deed nog een duit in het zakje: 4-0.

Toch eerst uit

Ondanks dat FC Twente volgens de loting eerst een thuiswedstrijd zou spelen in de derde voorronde van de Conference League, speelt het nu toch eerst uit. Volgende week donderdag, 4 augustus, treffen beide ploegen elkaar in het stadion van FK Partizan in Belgrado. Het omdraaien van de wedstrijden heeft te maken met het programma van FK Partizan in de Europa League.

Op donderdag 11 augustus is de return in De Grolsch Veste.