Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste helft in Istanboel vormt strijdplan FC Twente voor return tegen Fenerbahce

FC Twente wacht donderdag een zware klus in de return tegen Fenerbahce. Door de 5-1 nederlaag in Istanboel vorige week moet met minstens vier doelpunten verschil gewonnen worden om kans te houden op plaatsing voor de groepsfase van de Conference League. Joseph Oosting en Daan Rots geven zich nog niet gewonnen. Daarbij putten ze hoop uit de eerste helft in Turkije.

Oosting wil voortborduren op het spel dat zijn ploeg voor rust en voor de rode kaart van Youri Regeer liet zien. "Op de training deze week was te zien dat we nog steeds in goede vorm zijn, dus die lijn gaan we doortrekken. We hebben geloof in die manier van voetballen en dat kunnen we goed. Het is nu zaak dat we met elf man blijven staan en aan iedereen laten zien dat we mee kunnen op dit niveau."

Barcelona - Paris Saint Germain

Daan Rots onthult het lichtend voorbeeld van de selectie: de spelers houden zich vast aan de ontmoeting tussen Barcelona en Paris Saint Germain uit 2017. In de achtste finale van de Champions League maakten de Catalanen toen een verschil van vier doelpunten goed. Precies dezelfde klus als FC Twente donderdag moet zien te klaren.

'Iets proberen'

Om dat te voor elkaar te krijgen, moet FC Twente misschien wel met iets verrassends voor de dag komen. Oosting lijkt inderdaad iets van plan te zijn, al houdt de hij de kaarten nog tegen de borst. "Ik kan dat nu wel vertellen, maar dan maak ik de tegenstander wijzer. We proberen wel iets natuurlijk.”


Ook Rots houdt de kaken op elkaar. "Morgen is te zien of het echt verrassend is. We willen gewoon die eerste helft doortrekken en vanuit daar laten zien dat we hier in de Grolsch Veste misschien nog wel beter zijn dan vorige week voor rust."

Liesblessure Hilgers

Oosting mist donderdag naar alle waarschijnlijkheid vier spelers. Youri Regeer is geschorst vanwege de rode kaart die hij vorige week tegen Fenerbahce kreeg en Mees Hilgers heeft last van zijn lies.

Gijs Smal en Joshua Brenet waren al geblesseerd. Al staat achter de naam van Brenet nog een klein vraagteken. De rechtsback ondergaat woensdag een scan. Daaruit wordt duidelijk of hij eventueel toch in de wedstrijdselectie opgenomen kan worden. Al acht Oosting die kans klein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.