Hengelo
Gemeente Hof van Twente
Delden

Luuc (76) uit Hengelo doet voor dertiende keer mee aan rolstoelvierdaagse: "Prachtig evenement"

Het is dag twee van de Twentse Rolstoel4Daagse. Luuc Mulder heeft er zin in, want na vier jaar afwezigheid is het evenement eindelijk weer georganiseerd. Zenuwachtig is 'ie echter niet. "Ik heb al de nodige kilometers in de armen."

Luucmulder rolstoel4daagse rtvoost
Luuc Mulder (76) uit Hengelo bij de start © RTV Oost

Handbike

In 1999 viel Luuc bij een bedrijfsongeval van de trap. Hij brak z'n rug en verloor de kracht in z'n benen. "Een hoop ellende en operaties naderhand", blikt hij terug. Ongeveer een jaar later begon hij met handbiken. "Dat is top. Zo kan ik weer actief zijn."

Het is al de dertiende keer dat de Hengeloër meedoet aan de Twentse Rolstoel4Daagse. Normaal staat hij aan de start van de zeventig kilometer, maar door te weinig aanmeldingen werd die afstand dit jaar geschrapt. Dus werd er uitgeweken naar de vijftig. Tweehonderd kilometer handbiken in vier dagen tijd. Appeltje eitje voor Luuc. "Ik ben grote afstanden gewend."

'Gaat om de gezelligheid'

In totaal zijn er vier rustpunten, maar die rust lijkt Luuc niet eens nodig te hebben. Keer op keer komt hij fris en fruitig aangefietst. "We doen het heel kalmpjes aan. Het is een vierdaagsetempo. Het gaat om de gezelligheid en de lol onderweg.

"Ongeveer vier uur na de start komt Luuc over de finish. Nog steeds geen centje pijn. "Het gaat super. De eerste honderd kilometer hebben we nu gehad." Over de komende twee dagen maakt hij zich dus weinig zorgen. "Als het aan mij lag, mochten er nog gerust zes dagen bij.

"Mocht de gezondheid het toelaten, dan is is Luuc er volgend jaar gewoon weer bij. En als het even kan dat jaar erop óók. "Ik wil in ieder geval de vijftien halen. Dat blauwe kruisje wil ik hebben."

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.