Verkeer
Stuur appje
Zoek

Manfred Ugalde legt zichzelf geen extra druk op na succesvolle tweede seizoenshelft

Na twee seizoenen op huurbasis voor FC Twente te hebben gespeeld, is Manfred Ugalde sinds vorige week officieel speler van de club. En dat terwijl het afgelopen winterstop nog maar de vraag was of hij in januari wel terug zou keren in Enschede. Dat deed hij. En hoe. De Costa Ricaan speelde een uitstekende tweede seizoenshelft waarin hij een basisplaats veroverde.

Die goede prestaties maakten dat Ugalde zelf het liefst terug wilde keren naar Enschede, maar eerst moest hij plaatsnemen in de wachtkamer. FC Twente en City Group, waar hij toebehoorde, moesten tot een overeenkomst komen. "Ik wist dat ze in gesprek waren over een definitieve overgang, maar niet of het door zou gaan," zegt de spits daarover. "Maar nu ben ik hier en heel blij dat ik officieel speler van FC Twente ben."

20230706 Manfred Ugalde Officieel Naar FC Twente FC Twente Media
Lees ook
Papierwerk afgrond: Manfred Ugalde nu officieel FC Twente-speler

Juiste keuze

Hij vervolgt: "Ik ben hier heel gelukkig. Vooral door de laatste wedstrijden van vorig seizoen waarin in minuten heb gemaakt en gescoord heb. Ik wilde hier zijn."

Wat een contrast met de eerste helft van dat seizoen, waarin hij weinig minuten maakte. "Dat was heel lastig voor mij. Ik had het er moeilijk mee dat ik niet veel speelde en dacht erover na een andere club te zoeken." Na gesprekken met Jan Streuer en zijn zaakwaarnemer, besloot hij toch terug te keren in Enschede. "Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt. We hadden er vertrouwen in dat als ik zou spelen, ik goals zou maken."

“Ik dacht erover na een andere club te zoeken”

Geen druk

En zo geschiedde. Die goede tweede seizoenshelft brengt overigens geen extra druk met zich mee. "Mijn doel is om te genieten van het voetballen. Te scoren, assists te leveren en veel wedstrijden te spelen."

Met dat scoren is hij alvast begonnen. Zaterdag scoorde hij in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Rood Zwart drie keer, waaronder één keer vanaf de stip. Welk doelpunt hij zelf de mooiste vond? "De eerste, die was volgens mij goed."

20230708 OEFENWEDSTRIJD ROODZWART FCTWENTE ORANGE PICTURES
Lees ook
FC Twente schiet zeventien keer raak in eerste oefenwedstrijd van het seizoen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.