Sport
Voetbal
FC Twente

Maud Roetgering maakt rentree bij FC Twente Vrouwen

Maud Roetgering keert terug bij FC Twente Vrouwen. De verdediger uit Enter ging in 2020 met voetbalpensioen en koos voor haar maatschappelijke carrière, maar komt nu terug van die beslissing. Komend seizoen maakt ze weer deel uit van de selectie van de regerend landskampioen.

Maud Roetgering FC Twente Vrouwen Foto2 FC Twente Media
Maud Roetgering keert terug van haar voetbalpensioen © FC Twente Media

“Afgelopen half jaar heb ik hard gewerkt om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen”, vertelt Roetgering. “Ik ben fit en kijk er enorm naar uit om weer te gaan spelen."

'Nooit afscheid kunnen nemen'

Sinds 2020 vervult ze een commerciële functie bij FC Twente en die baan gaat ze vanaf heden combineren met het voetbal, waar ze in 2020 nooit echt afscheid van heeft kunnen nemen. "De competitie werd dat jaar abrupt afgebroken door corona en ik had mijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld zonder dat ik het wist. Ik heb het nooit goed kunnen afsluiten. Daarom ben ik een half jaar geleden weer in training gegaan. Het was nu of nooit.”

'Kriebels door goede prestaties'

Als speelster maakte Roetgering tussen 2007 en 2020 alle grote successen mee bij FC Twente Vrouwen. Toch smaakt het naar meer. “De club heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en als ik keek naar de prestaties begon het nog meer te kriebelen. Volgende week start met de eerste training de voorbereiding op het nieuwe seizoen en ik wil elke dag met een grote glimlach op het veld staan.”

Maud Roetgering FC Twente Vrouwen Foto FC Twente Media
Maud Roetgering terug bij Twente Vrouwen © FC Twente Media

'Veel ervaring'

“Maud heeft afgelopen periode hard gewerkt om vanaf volgende week in de voorbereiding aan te sluiten bij de selectie”, vertelt technisch manager René Roord. “Maud heeft veel ervaring als speelster en het zal voor haar bijzonder zijn om terug te keren op het veld. We verwachten dat zij met haar ervaring binnen en buiten de lijnen van waarde zal zijn voor de ploeg.”

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.