Hengelo
Cultuur

Maand later dan gebruikelijk presenteert Schouwburg Hengelo namen nieuwe seizoen

Een maandje later dan gebruikelijk, maar komende week is het dan zover: Schouwburg Hengelo presenteert het nieuwe theaterseizoen. Dinsdag 10 mei is er een previewavond met korte voorstellingen en daarna verschijnt de brochure voor het seizoen 2022/2023. Een week later start de kaartverkoop.

Mirella jellema
Mirella Jellema: "Mensen moeten zich weer gaan verheugen op wat er komen gaat. Dat is het doel van zo'n previewavond." © Emile Willems

Lastige jaren

Marketingmanager Mirella Jellema merkt dat mensen na twee lastige jaren dolgraag weer naar het theater willen: "We verwachten straks een goede kaartverkoop, ook omdat we zien dat de nu lopende voorstellingen al heel goed bezocht worden." Normaliter wordt het programma voor een nieuw seizoen al in april gepresenteerd, maar dit jaar lukte dat niet. Jellema: "Omdat veel artiesten na de lockdown eerst hun try-outs ingepland moesten krijgen. Daarom zie je dat vrijwel alle theaters in het land iets later zijn met hun programma."

Cabaret, dans en coverband

Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers dinsdag 10 mei kennismaken met een aantal artiesten die volgend seizoen in de schouwburg te zien zijn. Namen wil Jellema nog niet noemen, dat moet nog een verrassing blijven: "Er komt cabaret voorbij, maar ook dans en zelfs een ruige coverband. Een dwarsdoorsnee van ons aanbod, zeg maar. Mensen moeten zich weer gaan verheugen op wat er komen gaat. Dat is het doel van zo'n previewavond."

Brochure

Diezelfde week nog komt de brochure uit en dan hebben de Vrienden van Schouwburg Hengelo vervolgens vanaf maandag 16 mei drie dagen de tijd om kaarten te bestellen, waarna vanaf 19 mei de rest van het publiek hiertoe over kan gaan. Jellema: "Voorheen kregen deze vrienden daar één dag de tijd voor, maar we willen hen iets meer bedenktijd geven om hen te belonen voor hun trouw de afgelopen periode."

Driehonderd 'Vrienden' heeft het theater. Dit zijn mensen die het theater een warm hart toedragen en tegen betaling van 25 euro per seizoen enkele privileges hebben. Een van die privileges is dat ze maar 2,50 euro voor de previewavond hoeven te betalen, maar de rest van de mensen 7,50 moet neertellen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.