Hengelo

Marie-José Luttikholt (PvdA): 'Hengelo is het knooppunt van Twente'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Marie-José Luttikholt, lijsttrekker van PvdA Hengelo.

Oppositie

Na vier jaar in de oppositie vindt lijsttrekker Marie-José Luttikholt dat het tijd wordt dat de sociaaldemocraten weer in het gemeentebestuur komen. Toch kijkt ze positief terug op de tijd in de oppositie: “Ik vond het fantastisch”, zegt Luttikholt. “Je kon gewoon vrijuit je standpunten kenbaar maken. Ik zou het alle fracties aanraden om ook eens in de oppositie te gaan zitten.”

icon_main_info_white_glyph

Marie-José Luttikholt

Marie-José Luttikholt (55) werd geboren in de Achterhoek, maar woont al jaren in Hengelo. Sinds 2010 zit ze in de gemeenteraad voor de sociaaldemocraten. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voerde zij voor het eerst de lijst aan. In het dagelijks leven werkt Luttikholt als projectleider bij Humanitas Onder Dak.

Marie Jose Luttikholt 1 Ernst Bergboer
Na vier jaar in de oppositie vindt lijsttrekker Marie-José Luttikholt dat het tijd wordt dat de sociaaldemocraten weer in het gemeentebestuur komen. © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.