Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente toch in beroep tegen de schorsing van Michal Sadilek

Michal Sadilek Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente media

FC Twente gaat tóch in beroep tegen de schorsing van Michal Sadilek. Hierdoor bestaat de kans dat de middenvelder woensdagavond alsnog kan meespelen in de bekerwedstrijd tegen AZ.

Sadilek kreeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Utrecht rood na een vermeende elleboogstoot, een beslissing die meteen al de nodige discussie opleverde. De aanklager betaald voetbal kwam daarna met een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, waartegen FC Twente besloot in beroep te gaan.

Kromspraak

De club hoorde pas vrijdag, een dag voor de wedstrijd tegen Heerenveen dat de tuchtcommissie dat schikkingsvoorstel had overgenomen. Geen juiste beslissing, in de ogen van de club. Trainer Ron Jans vond een gele kaart meer op zijn plek en sprak over kromspraak in plaats van rechtspraak.

Besluit aanvechten

De club had tot maandag om ook deze beslissing aan te vechten en heeft nu dus besloten dat ook te doen. Dat zou kunnen beteken dat Sadilek, die de eerste wedstrijd schorsing tegen Heerenveen al heeft uitgezeten, toch kan meespelen in de bekerwedstrijd tegen AZ woensdagavond.

Als de beroepscommissie voor die wedstrijd niet meer bij elkaar komt, is de middenvelder sowieso beschikbaar. Als het oordeel na woensdag komt en de straf blijft opnieuw staan, moet de middenvelder zijn tweede wedstrijd schorsing dit weekend tegen Willem II uitdienen. Er bestaat ook altijd een kans dat de straf juist hoger kan uitvallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.