SVZW Wierden strijdend ten onder in eigen huis tegen NEO Borne

SVZW - NEO
Beeld: Henk Steen

Voor de selectie van voetbalclub SVZW uit Wierden staat zaterdag 14 oktober de eerste thuiswedstrijd in de 1e klasse H op het programma: de derby tegen NEO uit Borne.

Nooit eerder stonden beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar; de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. NEO begint sterk, met nog geen minuut op de klok een levensgrote kans. De SVZW goalie behoedt zijn ploeg voor de 0-1.
Tien minuten later kan het zomaar 0-1, maar Frank Smit mist op een haar na de voorzet van Jasper Groothuis.

Spannende eerste helft

Na de vrije trap van NEO countert SVZW via Frank Smit, die onderweg naar het Bornse doel over zichzelf struikelt en er slechts een corner aan over houdt. In de 40e minuut is het dan toch bijna raak voor de gasten, Rick ten Tusscher heeft de 0-1 op zijn schoen maar opnieuw redt Julian Bakker op miraculeuze wijze.
Kortom, een spannende eerste helft met NEO als bovenliggende partij en SVZW mag van geluk spreken dat de rust met een 0-0 stand bereikt is, met dank aan doelman Julian Bakker.

Gelijkmaker

NEO komt vijf minuten na rust op voorsprong door Stef Rompelaar, na gestuntel achterin bij de Zwaluwen: 0-1.
Jasper Groothuis krijgt de kans om de gelijkmaker te scoren, NEO-doelman Leco Zeevalkink stopt bekwaam. Een minuut later is Groothuis wel succesvol: hij kopt de van Jesper Middelkamp onhoudbaar binnen, 1-1.

Scorende invaller

SVZW is in die periode de sterkere partij, dringt aan ondanks de nodige slordigheden, waarbij het schot van Jurjan Mannes recht in de handen van NEO doelman Zeevalkink eindigt.
SVZW blijft aanvallen, duidelijk op zoek naar de 2-1.

In de 83e minuut ontsnapt SVZW aan de 1-2 en schiet Bas ter Hogt even later over aan de andere kant. Wissel aan NEO zijde: Jasper Scholten eraf, NEO-speler Mauro Lohuis, net ingevallen voor Jasper Scholten, scoort de 1-2.

Inzet

Toch geeft SVZW na die tegenvaller niet op en probeert in de extra vijf minuten tijd alsnog een gelijkspel af te dwingen, hetgeen in de 93e minuut zowaar bijna nog lukt ook. Uiteindelijk blijft het bij die 1-2 overwinning voor NEO na een spannende wedstrijd met veel inzet aan beide kanten.