Verkeer
Stuur appje
Zoek

KNVB schorst jeugdtrainers Achilles'12 uit Hengelo na 'onbehoorlijk gedrag' bij uitwedstrijd in Rijssen

240217 excelsior rijssen
De twee zouden eind vorig jaar na een wedstrijd van Achilles tegen Excelsior'31 in Rijssen (foto) fysiek geweld hebben gebruikt tegen begeleiders van de thuisploeg.
Beeld: GOOGLE

De KNVB heeft deze week twee jeugdtrainers van de Hengelose voetbalclub Achilles ‘12 voor zes maanden geschorst vanwege 'onbehoorlijk gedrag'. De twee zouden eind vorig jaar na een wedstrijd van Achilles tegen Excelsior'31 in Rijssen fysiek geweld hebben gebruikt tegen begeleiders van de thuisploeg, nadat er ruzie was ontstaan.

De twee leden van de club mogen gedurende de schorsingsperiode niet deelnemen aan wedstrijden, geen trainingen geven, danwel een andere functie bij de vereniging vervullen.

“Fysiek geweld is het slechtst denkbare voorbeeld om te geven aan de jongens en meiden die we opleiden.”

Achilles ‘12 legt zich neer bij de beslissing van de KNVB. In een aan de leden gestuurde brief geeft de clubleiding uitleg: “Het is belangrijk dat we als club eenheid tonen en de boodschap uitdragen dat ongepast gedrag niet getolereerd wordt. Fysiek geweld is het slechtst denkbare voorbeeld om te geven aan de jongens en meiden die we opleiden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.