Corona in Twente

Horeca Enschede en Hengelo protesteert met opening cafés

Enige tientallen Enschedese horecaondernemers gaan zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur uit protest open. De uitbaters zijn de lockdown zat en willen door deze actie de druk op de overheid verhogen, opdat ze versneld weer dagelijks gasten kunnen ontvangen. Later vandaag maakten ook Hengelose horecaondernemers bekend tussen 10.00 en 17.00 uur open te gaan.

Winkels wel open

De winkels gaan weer open, de sportscholen en sportverenigingen weer aan de slag. De horeca en cultuurvoorzieningen blijven dicht. Dat steekt. “In Duitsland en Belgie zijn de cafés gewoon open. Waarom blijven wij achter? Dit is nou al de zoveelste keer”, verwoordt Brigit van der Heide van het Enschedese Friends Backstage de frustratie van haar beroepsgenoten.

Horecaprotest

Het is daarom dat volgens Bas Linders van de Vereniging Enschede Horecastad enige tientallen horecaondernemingen de deuren morgen zo goed en zo kwaad als het kan voor een dag opendoen.

Uit protest. “De boodschap die we af willen geven is dat gewoon we open moeten en dat we ons aan de maatregelen willen en kunnen houden”, zegt Bas Linders die eigenaar is van Los Suenos. “Sommige ondernemers twijfelen nog, omdat ze nauwelijks inkopen kunnen doen voor zaterdag. Ik ben benieuwd.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.