Hengelo
Video

Geert Wilders was in Hengelo, maar waar dan precies?

PVV-voorman Geert Wilders liet vanmorgen op Twitter weten 'vandaag in Hengelo te zijn, omdat de sint daar wat mensen wil verrassen met extra sinterklaascadeautjes'. Een belletje naar de PVV afdeling Hengelo leerde ons dat tijdstip en locatie geheim zouden blijven, in verband met de veiligheid van de blonde Limburger. Daarom namen wij de gok en gingen in de stad op zoek.

Voedselbank

Na afloop van onze zoektocht in de binnenstad bleek dat Wilders die middag bij de Voedselbank Midden-Twente aan de Sloetsweg was geweest, op een 1,5 kilometer afstand van het centrum. Op Twitter schreef hij halverwege de middag: 'Vandaag geholpen bij de voedselbank in Hengelo. Kratten vullen, uitgeven aan de mensen, helpen naar de auto brengen en er een kleinigheid namens de PVV bijgedaan. Hulde aan alle vrijwilligers, wat een kanjers! De voedselbank verdient meer steun!!'

icon_main_quote_red_glyph

"Dat we jullie als media niet hebben uitgenodigd, is omdat het om de mensen gaat, niet om de aandacht die het voor Wilders oplevert."

Jeanet Nijhof, PVV Hengelo

'Het gaat om de mensen'

Toen Wilders weer veilig in z'n gepantserde limousine op de terugweg naar Den Haag was, wilde PVV-fractievoorzitter Jeanet Nijhof wel uit de doeken waarom Wilders zo nodig naar Hengelo moest komen: "Hij wilde de mensen die als vrijwilliger in de voedselbank werken en de mensen die daar hun pakketten ophalen een hart onder de riem steken. Dat we jullie als media niet hebben uitgenodigd, is omdat het om de mensen gaat, niet om de aandacht die het voor Wilders oplevert."

Verhaal gaat verder onder video

Chocoladeletters

Eenmaal in de voedselbank luisterde Wilders naar de verhalen van de bezoekers, deelde chocoladeletters uit en de mensen konden met hem op de foto. Ondertussen hielp hij, zoals hij op Twitter al meedeelde, mee met het inpakken van de kratten. Jeanet Nijhof was achteraf vol lof: "Hij nam echt de tijd voor iedereen." Op de vraag of Wilders' komst iets te maken had met de problemen waarmee de voedselbank te maken heeft - op 1 januari moet het pand aan de Sloetsweg leeg worden opgeleverd aan verhuurder Welbions - moest Nijhof ontkennend antwoorden: "Die problemen zijn overigens zeer binnenkort verleden tijd. Als ik goed geïnformeerd ben, komt er zeer binnenkort duidelijkheid over de nieuwe locatie."

Uiteindelijk kreeg Geert Wilders zo toch z'n aandacht. Zijn we er toch ingetrapt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.