Binnenstad Hengelo

Komst ijsbaan naar Hengelose binnenstad nog onzeker

Het is nog onduidelijk of de Hengelose schaatsbaan er dit jaar komt. "We zijn de hele week al aan het overleggen en er is nog niks zeker, maar we doen er alles aan zodat de schaatsbaan in december gewoon op het evenementenplein staat", zegt Miriam Groothuis, evenementencoördinator van Hengelo Promotie. Vorig jaar gooide corona roet in het eten; die kans is er nu ook.

Schaatsen pixabay
Miriam Groothuis van Hengelo Promotie: "We zijn de hele week al aan het overleggen en er is nog niks zeker, maar we doen er alles aan zodat de schaatsbaan in december gewoon op het evenementenplein staat." © Pixabay

Nog niet zeker

Bij Hengelo Promotie hebben ze nog altijd goede hoop dat er over twee weken geschaatst kan worden. Groothuis: "Het is echt afwachten. We zitten in een heel onzekere periode. Als de maatregelen niet aangescherpt worden, dan kan het waarschijnlijk doorgaan. Maar als het RIVM zegt dat er ook geen doorloopevenementen meer mogen plaatsvinden, dan moeten wij het afblazen. Voor nu weten we nog heel weinig, maar we doen er alles aan om het toch door te laten gaan."

De organisatie heeft alvast verschillende maatregelen getroffen: "Zo is het vanaf 13 jaar verplicht om een QR-code te laten zien en moet er afstand gehouden worden. Een groot voordeel is dat zowel de ijsbaan als de horeca in de buitenlucht zijn. Hierdoor is de kans op besmetting kleiner."

Enschedese ijsbaan gaat niet door

In de Enschedese binnenstad wordt er in elk geval niet geschaatst. Corona gooit, voor het tweede jaar op rij, roet in het eten. Ook de financiële risico's spelen een grote rol in Enschede. Hoe zit dat in Hengelo? Groothuis: "Wij zitten met dezelfde financiële risico's. Het is echt wachten op wat de gemeente gaat beslissen."

Als de ijsbaan er toch komt, dan is die van 3 december tot en met 9 januari te bezoeken op het Burgemeester Jansenplein ofwel het evenementenplein naast het stadhuis. De entreekosten bedragen 2,50 euro per persoon. Het huren van schaatsen kost eenzelfde bedrag.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.