Hengeloos Peil

Na een heftig coronajaar komt de Hengelose Revue met een nieuwe voorstelling

Nadat ze anderhalf jaar niks konden doen door corona, gaat de Hengelose Revue in januari weer de bühne op. Het toneelgezelschap komt met zes voorstellingen. “Iedereen heeft er weer ontzettend veel zin in”, zegt bestuurslid Henk Kiewik.

'Hoge Nood'

Er wordt nog hard gewerkt aan de voorstelling ‘Hoge Nood’. “Vanaf september zijn we begonnen met de voorbereidingen van de voorstelling. Het verhaal gaat over een hotel, dat mede door de coronacrisis, in financieel zwaar weer is gekomen. De eigenaresse geeft namelijk teveel geld uit. Er wordt nog gehoopt op een redding”, zegt Kiewik. Volgens Kiewik is het geen parodie op de coronacrisis.

Corona heeft de cultuursector flink geraakt, ook bij het toneelgezelschap. “Het is een heel heftig jaar geweest. Wij zijn vijf leden verloren in anderhalf jaar tijd. Eén aan corona en de anderen aan onderliggende ziekten. "Bij een familie als de onze heeft dat veel impact”, zegt Kiewik. Steun bij elkaar zoeken in coronatijd ging lastig. “Het heeft ons heel veel verdriet gedaan. Je kon elkaar moeilijk steunen in die tijd.”

Geen inkomsten

Ook op financieel gebied hakte corona er flink in. Er waren geen voorstellingen, dus ook geen inkomsten. “Naast de kaartverkoop krijgen wij ook inkomsten via de verhuur van kostuums en decorstukken. Omdat er geen voorstellingen waren in het land konden wij niks verhuren.” Aan de Torenlaan heeft de Hengelose Revue een eigen onderkomen: “We hebben een heel mooi gebouw, maar dat kost ook geld. We hebben gelukkig geld kunnen lenen van de gemeente.”

De voorstelling Hoge Nood is 28, 29 en 30 januari en 2, 3 en 4 februari te zien in de Schouwburg Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.