Corona in Twente

Leerlingen Kottenpark Enschede niet naar school vanwege coronabesmetting vader

Twee leerlingen van Het Stedelijke Lyceum locatie Kottenpark gaan uit voorzorg twee weken niet naar school. Hun vader is besmet met het coronavirus.

453278 791646
Kelly Adams|Tubantia

Na ontstaan van klachten bij de vader is hij direct apart van moeder en kinderen in thuisisolatie gegaan. Dat schrijft directeur Jan Volbers in een brief aan ouders van leerlingen. De twee leerlingen zijn sinds het vermoeden van besmetting bij hun vader niet meer op school geweest. De kinderen hebben geen verkoudheidsklachten en blijven uit voorzorg veertien dagen thuis. De GGD houdt hen in de gaten.

Geen verhoogd risico
De school heeft contact gezocht met de GGD Twente voor advies hoe om te gaan met de situatie. De GGD stelt dat de kans op verspreiding van het virus niet verhoogd is, omdat de leerlingen geen verkoudheidsklachten hebben en direct apart van hun vader in thuisisolatie zijn gegaan. âDoor dit adequate handelen van de ouders zijn op dit moment geen extra maatregelen nodigâ, aldus Jan Volbers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.