Enschede

Executieveiling dreigt voor Hotel Rodenbach in Enschede

De Rabobank bereidt de executieveiling voor van het hotel Rodenbach in Enschede. De perikelen rondom de verkoop van het pand duren al een jaar.

425304 rodenbach
De mogelijke executieveiling van de bank volgt na een jaar waarin diverse rechtszaken zijn gevoerd tussen eigenaresse Anna Schoenmaker en één van de twee ondernemers met belangstelling voor het hotel: Melek Yarbug uit Oldenzaal. Hij claimt een deal met de verkoopster te hebben. Volgens Yarbug was er een koopovereenkomst voor 860.000 euro met hem gesloten.

Nadat Schoenmaker was gebleken dat niet werd voldaan aan de contractvoorwaarden, ging zij met een andere partij in zee. Dat was projectontwikkelaar Axel Veldboom. Hij bood 1,3 miljoen euro, waarmee beide hypotheekhouders (waaronder de Rabobank) afbetaald konden worden.

Bodemprocedure
Yarbug wilde via de rechter echter afdwingen dat de verkoopster de overeenkomst met hem zou nakomen. Na meerdere procedures ligt er nog steeds beslag op het hotel. Yarbug spande tevens een bodemprocedure aan wegens vermeende tegenwerking van de verkoopster bij het verkrijgen van medewerking van de hypotheekhouders. Ook die zaak loopt nog.

Voor Anna Schoenmaker leek de weg bijna vrij haar hotel over te doen aan projectontwikkelaar Veldboom. Maar die trok zich vorige week ineens terug. âDe voornaamste reden is de negatieve sfeer en publiciteit die rond de koop hangt. Mijn goede naam wil ik hiermee niet besmeurenâ, liet hij Schoenmaker schriftelijk weten.

Schoenmaker zegt dat zich recent weer nieuwe belangstellenden hebben gemeld en hoopt dat het hotel snel wordt verkocht. Of dat nu op een veiling is of onderhands.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.