Enschede

Enschede geeft omstreden vergunning af voor opvang kwetsbaren Broekheurnerborch

De gemeente Enschede heeft zoals verwacht een Omgevingsvergunning verleend voor de huisvesting van 37 mensen met psychische problemen in een vleugel van woonzorgcentrum Broekheurnerborch in de zuidelijke stadswijk Wesselerbrink.

442667 ribww
Teun Staal | Tubantia

Enschede heeft de vertegenwoordigers van de wijk en buurt in het zuiden van de stad donderdagmiddag op de hoogte gebracht van de vergunningverlening aan Domijn en de Regionale Instelling Beschermd Wonen (RIBW). Vrijdag krijgen omwonenden naar verwachting een brief in de bus over de vergunning.

De huisvesting van de 37 mensen met psychische problemen zorgde de afgelopen maanden voor veel onrust en protesten onder bewoners van de Broekheurnerborch en omwonenden in de Wesselerbrink. Zij vrezen te maken te krijgen met voormalige drugsverslaafden en ex-tbsâers en zijn bang dat de leefbaarheid in de buurt ernstig wordt aangetast.

Bezwaren
De huisvesting van de 37 RIBW-cliënten, door de instelling zelf als âpsychisch kwetsbarenâ omschreven, is voorzien is de zogeheten U-bouw achter het woonzorgcentrum zelf. De gemeente heeft vergunningverlening getoetst aan een aantal criteria. De verwachting is dat er, gelet op de maatschappelijke onrust tijdens de laatste maanden, massaal bezwaar zal worden aangetekend tegen de vergunning.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.