Enschede

Einde werkzaamheden Oldenzaalsestraat in Enschede in zicht: straat volgende week vrijdag weer open

Het einde van de langdurige werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat in Enschede is eindelijk in zicht. Vrijdag 3 april gaat - na meer dan een jaar van opbrekingen - het laatste stuk weg bij de spoorwegovergang open en kan het verkeer weer doorrijden. Maar daarvoor moest wel twee nachten doorgewerkt worden.

454823 924345
Bjorn Weinreder | Tubantia

Bouwvakkers zijn de afgelopen twee nachten (maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag) aan het werk geweest aan de Oldenzaalsestraat. Een zone van 3,5 meter op het laatste stukje van de werkzaamheden richting de Molenstraat is afgewerkt. Dat werk moest wel in de nachtelijke uren worden uitgevoerd, omdat het te gevaarlijk is tijdens de periode dat er treinen rijden.

Deze laatste werkzaamheden bestonden uit het opbreken en frezen van het laatste gedeelte van de straat. Volgende week staat er nog een nacht op de planning. Van dinsdag op woensdag wordt de tussenlaag en asfaltdeklaag aangebracht.

Opening
Op donderdag 2 april komt de laatste laag asfalt op de Oldenzaalsestraat tussen de Hoge Bothofstraat en het spoor. De straat gaat vrijdagmiddag 3 april om 17.00 uur de weer open kan voor verkeer.

In totaal is er langer dan een jaar gewerkt aan de straat. Vooral voor mensen die de omliggende singels gebruiken voor dagelijks verkeer is de heropening van de verkeersader een opluchting. De rondweg om de binnenstad liep vooral tijdens de spits bomvol vanwege de werkzaamheden.

De rode coating voor de fietsstroken volgt later, omdat het asfalt hiervoor eerst weer een beetje moet slijten voor een betere hechting. Meest opvallende verbouwing aan de straat zijn de wadi's aan weerszijden van de straat, waar overtollig regenwater wordt opgevangen. Hiervoor zijn gigantische buizen onder het wegdek geplaatst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.