Enschede

Bruna sluit winkel aan Heurne in centrum van Enschede

Boek- en cadeauwinkel Bruna heeft het filiaal aan de Heurne gesloten en leeggeruimd. De nieuwe bestemming van het pand is niet duidelijk.

413667 Bruna
Personeel van Bruna aan de Heurne in de binnenstad van Enschede was woensdagmiddag nog bezig met het ontruimen van de winkel, die sinds afgelopen maandag de deuren voor het publiek heeft gesloten. Klanten die voor een dichte deur komen, worden verwezen naar Bruna's in Enschede-zuid, Losser en Hengelo.

De toekomstige bestemming van het pand aan de Heurne is vooralsnog niet duidelijk. De sluiting van Bruna aan de Heurne wordt bevestigd door een medewerker van de klantenservice van het hoofdkantoor van de onderneming in Amsterdam.

Dat de winkel de deuren heeft gesloten zou volgens de zegsman te maken hebben met een aanstaande overeenkomst met een franchisenemer die de winkel onder de naam van Bruna wil voortzetten. De medewerker zegt desgevraagd dat er geen sprake is van tegenvallende verkoopcijfers.

Franchisenemer
Bij twee medewerkers (onder wie de filiaalmanager), die gistermiddag nog bezig waren met de laatste werkzaamheden in de al nagenoeg lege winkel, was niets bekend van een eventuele komst van een franchisenemer. Volgens beide personeelsleden komt het besluit tot sluiting 'van hogerhand'.

Over de achtergrond konden en wilden ze niets kwijt. De filiaalmanager gaf wel aan dat er voor de vijf personeelsleden die door de sluiting zijn getroffen 'goed' wordt gezorgd.

Inpakken
Maar leuk en plezierig is de huidige situatie niet, zo erkende een personeelslid woensdag tijdens het opruimen van de laatste voorraad. âJe wilt heel graag boeken en cadeautjes inpakken. Maar dan wel op een andere manier.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.