Hengelo
Cultuur

BAM! Festival Hengelo keert terug: 'De beste editie sinds jaren'

Na twee 'BAM-loze' jaren wordt er volgend jaar weer een BAM! Festival gehouden in Hengelo. De organisatie maakte vanmorgen de officiële datum van de editie van 2022 bekend: zaterdag 28 mei. De editie van 2022 krijgt een ondertitel met een knipoog: 'De beste editie sinds jaren'.

BAM Festival FOTO FRANK WES
Na twee 'BAM-loze' jaren wordt er volgend jaar weer een BAM! Festival gehouden in Hengelo. Dit is een foto uit 2019, het laatste jaar dat het festival gehouden werd. © Frank Wes

Kenny B en Diggy Dex

Door COVID-19 en de overheidsmaatregelen die daarbij kwamen kijken heeft de organisatie de afgelopen twee edities namelijk niet door kunnen laten gaan. Met goede hoop dat er in het voorjaar van 2022 weer meer mogelijk is, start de organisatie dit najaar met de organisatie van een nieuwe editie van het Hengelose festival.

Voorgaande jaren stonden er diverse grote namen als Kenny B, Diggy Dex en Eric Vloeimans op de verschillende podia in het Prins Bernhardplantsoen, maar ook lokale en nieuwe talenten krijgen bij dit jaarlijkse festival een kans. Naast muziek staan theater en kunst centraal. Ook aan de jongste bezoekers wordt gedacht. Door het brede aanbod is er altijd voor elk wat wils.

icon_main_info_white_glyph

BAM! Festival

Sinds 2008 organiseert een kerngroep van dertig vrijwilligers het laagdrempelige, gratis te bezoeken BAM! Festival. Met een grote passie en gedrevenheid voor kunst, cultuur en muziek zet de organisatie elk jaar een festival neer dat tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers trekt. Samen met een grote groep vrijwilligers die op de dag zelf en tijdens de opbouw helpen, wordt de dag altijd beleefd als een groot succes.

Namen bekendgemaakt via social media

Wie het BAM! Festival van komend voorjaar tot een succes gaan maken is nog niet bekend. Wel laat de organisatie weten de komende maanden de eerste namen via social media bekend te maken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.