Hengeloos Peil
1Twente

Terugkijken: Hengeloos Peil over vluchtelingen, De Nijverheid en Hengelose Revue

Hoe leefbaar is de Hengelose wijk De Nijverheid? Een groep studenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim doet onderzoek. Ook te gast is duurzaamheidsgoeroe Maurice Beijk. Jeanet Nijhof van de PVV en Hugo Koetsveld van de SP over de opvang van vluchtelingen in Hengelo. Ook te gast is Henk Kiewik, bestuurslid van de Hengelose Revue. Dit gezelschap mag eindelijk weer toewerken naar een grote productie komende winter. Hengeloos Peil is dinsdag 26 oktober live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl. De presentatie is in handen van 1Twente-presentatoren Niels Veurink en Henk ten Harkel.

Vluchtelingen

In het Hazemeijercomplex in Hengelo zijn zondagavond 65 vluchtelingen aangekomen vanuit Ter Apel. Gisteren volgden er nog eens 35. Hengeloërs reageerden verdeeld. Aan tafel twee raadsleden: Jeanet Nijhof van de PVV en Hugo Koetsveld van de SP.

Het verhaal van De Nijverheid

Verder aandacht voor het verhaal van De Nijverheid, opgetekend door vijf studenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim. Zij zijn al enkele weken bezig met een 'safari' door een van de oudere wijken van de stad en bevragen inwoners over de mooie en minder mooie kanten van de leefgemeenschap. Dit doen ze met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Heeft de politiek genoeg oog voor hun grieven en zo nee, hoe krijgen ze dit wél voor elkaar?

Eén van de hete hangijzers in De Nijverheid is de energietransitie. Als eerste wijk van Hengelo moet De Nijverheid van het aardgas af. De gemeente stuurt aan op aansluiting op het warmtenet, maar veel bewoners vinden dat geen goed idee. Iemand die van alles weet van energie en duurzaamheid is Maurice Beijk. Hij woont op een steenworp afstand van De Nijverheid, is al eens gepolst om mee te denken en kent dus de uitdagingen die daar leven.

Hengelose Revue

Het derde gesprek wordt gevoerd met Henk Kiewik. Hij is bestuurslid van de Hengelose Revue. Dit theatergezelschap mag eind januari en begin februari weer zes voorstellingen verzorgen in Schouwburg Hengelo, nadat er vanwege corona ruim anderhalf niks mogelijk was. Zijn ze het zingen, dansen en acteren nog niet verleerd?

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Henk ten Harkel. Het programma is dinsdag 26 oktober live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl of kijk via Youtube.

Vrijdag 29 oktober is de uitzending ook te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.