Hengelo

Bewoners 't Swafert Hengelo brengen boze brief langs bij verhuurder in Zoetermeer

De bewonerscommissie van ’t Swafert is zeer ontstemd over het feit dat de beheerder van het wooncomplex in Groot Driene niet naar Hengelo wilde komen om met eigen ogen te zien wat er schort aan de woningen en ter plekke met de bewoners in gesprek te gaan hierover. Daarom is een afvaardiging zondag 17 oktober naar Zoetermeer afgereisd om een brief af te leveren bij het kantoor van de beheerder Van 't Hof Rijnland.

Swafert zoetermeer FOTO SP HENGELO
Bewoners van 't Swafert op de stoep bij de vastgoedbeheerder in Zoetermeer. © SP Hengelo

Kapotte toiletten en douches

Bij een eerdere door de SP gehouden enquête over de woonsituatie van 't Swafert (415 woningen) kwamen nogal wat klachten naar voren. Denk aan kapotte toiletten, douches en keukenblokken, asbest in de buitenmuren en vervuilde gangen en balustrades. Klagende bewoners kregen het advies van de huisbaas om het 'zelf maar op te lossen'.

icon_main_info_white_glyph

'Vroeger zelden problemen'

Voorheen, onder beheer van achtereenvolgens wooncorporatie Welbions en woningbelegger Vesteda, waren er nooit echt grote problemen in 't Swafert. Sinds 2018 is dat wel anders, toen de financiële holding UCP V Coöperatief UA in Amsterdam eigenaar werd, en het beheer aan Van ’t Hof Rijnland in Zoetermeer overdroeg.

'Neem onze klachten serieus'

In de zondag afgeleverde brief stelt de commissie het wrang te vinden dat de beheerder het verkiest om slechts digitaal te willen overleggen: “Wij zouden het niet meer dan normaal vinden dat u als verantwoordelijk beheerder de klachten van de bewoners serieus neemt. Wij zouden graag met u in gesprek gaan en u een rondgang geven door ons wooncomplex in Hengelo", aldus de bewoners in de brief.

icon_main_quote_red_glyph

“Wij zouden het niet meer dan normaal vinden dat u als verantwoordelijk beheerder de klachten van de bewoners serieus neemt."

Bewonerscommissie van ’t Swafert

Wooncrisisdemonstratie in Rotterdam

De bewonerscommissie wijst daarbij fijntjes op de verantwoordelijkheid die de belegger, de eigenaar en de beheerder hebben ten aanzien van ’t Swafert. Na de aflevering van de brief gingen de Hengeloërs per bus langs bij de grote wooncrisisdemonstratie, die in Rotterdam ruim 8.000 demonstranten trok. Er werd vanuit Twente busvervoer georganiseerd, onder het motto ‘Huizen voor mensen niet voor winst!’.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.