Enschede
Video

In debat met Malkis Jajan (VVD) en Henri de Roode (CU): is opvang van 25 vluchtelingen in Enschede genoeg?

Dat de gemeente Enschede zich bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers gaat aanbieden voor vluchtelingenopvang, lijkt een gelopen race. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat de stad verantwoordelijkheid moet nemen. Maar over de vorm van die opvang verschillende meningen sterk, blijkt ook uit een gesprek met raadsleden Malkis Jajan (VVD) en Henri de Roode (ChristenUnie).

Bij 1Twente Vandaag legt Jajan uit waarom de VVD maximaal 25 Afghanen wil opvangen die het Nederlandse leger hebben geholpen. De Roode wil juist zo min mogelijk eisen stellen en vindt dat de gemeente moet doen wat er nodig is. "Kunt u zich voorstellen dat het voor de inwoners van onze stad wel uitmaakt of het er 500 zijn of 15?", wil Malkis Jajan weten. CU-fractieleider De Roode vindt dat het te veel over getallen gaat. "We kunnen dat aan, onze verantwoordelijkheid nemen", legt hij zijn politieke collega voor. Voor de toekomst sluit hij geen grotere opvang in Enschede uit. "Maar daar gaat het nu op dit moment niet over."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.