Enschede
Video

Regenboogdagen zijn er om te laten zien dat 'Enschede van je houdt'

“Je kunt zijn wie je bent en dat mag hier in Enschede.” Dat gevoel hoort bij de Regenboogweek die deze week wordt gehouden, zegt Marco Strijks een van de voormannen van de LHBTI-gemeenschap in Enschede. Het thema van dit jaar: ‘Enschede houdt van jou’.

Gaybrapad is een blijvertje

De aftrap van de kleurrijke week begon dinsdag met de zogenaamde Pridewalk. Deelnemers aan die wandeling torsten een veertig meter lange vlag mee om te laten zien dat er gevierd mag worden.

Maar de meest opvallende uiting van de Regenboogweek in de stad is ongetwijfeld de regenboog-‘gaybrapad’ die op De Ruyterlaan vlakbij de Stadscampus is gespoten. “Die staat voor verbinding en voor het warme welkom voor iedereen die in de stad is en naar Saxion komt.” Het is niet de bedoeling dat het kleurige pad slechts een week zichtbaar is. “Nee, hij is blijvend en blijft liggen”, aldus Strijks.

Workshop Piemel pimpen

De Regenboogweek duurt tot 11 oktober en kent gedurende alle dagen talloze activiteiten. Van een Dragshow, Roze stadswandeling tot een workshop Piemel pimpen of poes versieren. Alle activiteiten zijn te vinden op de website www.regenboogdagen.nl.

Trots

Strijks is buitengewoon trots op het Pridenetwerk Twente dat de feestweek zo wist aan te kleden. “Als er in mijn tijd zoiets was geweest, was het gesprek over je identiteit met ouders en vrienden makkelijker geweest. Mijn vrienden en vriendinnen hebben echt wat neergezet in Enschede, de meest tolerante stad in het oosten. Het wordt nog wel eens wat in Twente.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.