Enschede
Video

EVC eindelijk weer de wei in voor eerste concert na corona

Op het grasveld bij het verenigingsgebouw aan de Lambertus Buddestraat zaten ze keurig in formatie, met alle toeters en bellen in de hand. Voor hen het publiek op klapstoeltjes. Show- en marchingband EVC Enschede speelde afgelopen weekend zijn eerste concert na corona.

Heerlijk

“Heerlijk”, zegt voorzitter Martijn Broshuis van de Edes Veldkamp Combinatie. De muzikanten stonden anderhalf jaar stil. Zondagmiddag mochten ze weer. “Dus hebben we spontaan een klapstoelconcert gehouden, omdat we graag weer muziek wilden maken”, verklaart de voorzitter.

Sing-along

Publiek was er genoeg, muziek ook al waren de laatste minuten van het concert zwaar. “We waren verbaasd dat het zo goed ging. Het afgelopen jaar hebben we elke week wel wat gedaan met onze leden. We bleven contact houden. We zijn geen leden kwijtgeraakt.”

Het volgende grote project van de club is een groot sing-along-concert met meerdere korpsen in de hangar van de vliegbasis Twente. “En we hopen dat de aanvragen voor medewerking aan carnavalsoptochten binnenstromen”, zegt Broshuis.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.