Hengeloos Peil
1Twente

Hengeloos Peil: wat speelt er in de wijken en de voedselbank heeft haast

In Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, blikken we nu al vooruit naar de Gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De politieke partijen presenteren hun lijsttrekkers en verkiezingsprogramma's, maar wij willen wel eens weten wat er nu leeft in de wijken. Verder aandacht voor de facelift van de Bataafse Kamp en waarheen moet de Voedselbank na 1 januari?

Voedselbank zoekt ruimte

Er wordt dinsdag 21 september afgetrapt met een gesprek over de Voedselbank Midden-Twente. Het pand aan de Sloetsweg moet op 1 januari zijn verlaten, maar de instantie heeft nog geen nieuw onderkomen kunnen vinden. Er staan wel panden leeg, maar de huursom daarvan is niet op te brengen voor de voedselbank. Waarom springt de gemeente niet bij? Aan tafel secretaris Ab van Wermeskerke en oud-cliënt Ingrid Waijenberg.

Waterorgel

Het tweede gesprek van de avond gaat over de Bataafse Kamp. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de ombouw van de voormalige school in een luxueus wooncomplex. Ondertussen is het park geheel gerenoveerd. Aan tafel projectontwikkelaar Hans Kloosterman, die alles weet van de totale operatie, en Benno Goosen, de voorzitter van Stichting Waterorgel Hengelo. Dit bijzonder instrument krijgt binnenkort een plek in de vijver.

Tonny noordman nijverheid
Tonny Noordman is oud-voorzitter van het BewonersOverleg De Nijverheid (BON), maar nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de wijk. Hij is deze week te gast in Hengeloos Peil. © Franklin Veldhuis / 1Twente
icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Henk ten Harkel. Het programma is dinsdag 21 september live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl. Vrijdag 24 september is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente. Vanaf oktober is Hengeloos Peil ook weer bij te wonen voor publiek. Meer info volgt.

Wat leeft er in de wijken?

In het laatste item schuiven aan tafel Olaf Jansen, Erik Lentfert en Tonny Noordman. Zij vertegenwoordigen achtereenvolgens de wijken Groot Driene, Slangenbeek en de Nijverheid. In de aanloop naar de verkiezingen van maart 2022 willen wij van hen horen wat er speelt in hun wijk. En heeft de politiek oog voor de hete hangijzers of kan dat nog veel beter?

Bijzondere grenssteen

In de vaste rubriek Hengeloos Erfgoed neemt 1Twente-journalist Arjen Waanders de kijkers mee naar een bijzondere grenssteen op de gemeentegrens met Hof van Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.