Verkeer
Stuur appje
Zoek

Slachtoffer blikseminslag Enschede voetballer van FC Aramea

BLIKSEMINSLAG ARAMEA NEWS UNITED DENNIS BAKKER6
Beeld: Dennis Bakker / News United

De voetballer die gisteravond is getroffen door de bliksem is een speler van FC Aramea. Dat bevestigt bestuurslid Benjamin Savci aan het ANP. Het slachtoffer was de hele tijd aanspreekbaar, maar is toch voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

"Hij zei eerst dat hij zijn benen niet meer voelde. Maar even later toch wel", zegt Savci. Hij weet niet of de getroffen speler in het ziekenhuis moet blijven. "Ik heb wel zijn broer gesproken, die zegt dat het goed gaat. Ook heb ik de familie hulp aangeboden."

Eerste hulp verleend

Het bestuurslid stond zelf langs de kant van het veld naar de training te kijken toen rond half negen 's avonds de bliksem in een lichtmast sloeg en het op slag donker werd. "Ik dacht eerst dat het vuurwerk was. De jongens renden in paniek van het veld af, met de getroffen speler. We hebben meteen eerste hulp verleend, gecheckt of hij aanspreekbaar was en in de stabiele zijligging gelegd." De man is per ambulance afgevoerd.

“Ik dacht eerst dat het vuurwerk was. De jongens renden in paniek van het veld af, met de getroffen speler”

Volgens Savci was door de inslag kortsluiting ontstaan. Toen daarna de aardlekschakelaar werd omgezet, werkte de verlichting weer. Hij is van plan vanavond een bijeenkomst te organiseren voor met name de jeugdspelers, die erg geschrokken zijn van wat ze hebben zien gebeuren. "Ze kunnen daar hun ei kwijt. Ze houden zich nu nog groot."

Op het terrein trainden zowel FC Aramea als voetbalclub Victoria '28.

Bliksem victoria Dennis Bakker
Lees ook
Blikseminslag op voetbalveld in Enschede: één persoon naar ziekenhuis, 'veel hoofdpijn' bij omstanders
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.