Hengelo
Sport

Tom Okker verzorgt tennisclinic voor krasse knarren

Oud-toptennisser Tom Okker verzorgt woensdag 1 september een tennisclinic bij Tennisvereniging Hercules voor mensen die op latere leeftijd willen leren tennissen. Elke zestigplusser kan gratis meedoen aan deze ochtendclinic. Onder de noemer OldStars tennis probeert het Ouderenfonds samen met onder meer de tennisbond mensen in beweging te krijgen en te houden.

Okker
Tom Okker (links), hier samen met oud-voetballer Sjaak Swart, verzorgt op 1 september een clinic OldStars tennis in Hengelo © OldStars Tennis

Aangepaste spelvorm

Met OldStars tennis biedt het Ouderenfonds een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de zestigplusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. In Hengelo bieden zowel TV Hercules als TC 't Weusthag OldStars tennis aan. In Enschede is er nog geen club die het aanbiedt. Verder zijn er alleen in Almelo en Geesteren verenigingen die voor deze specifieke vorm van tennis de know-how in huis hebben.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor ouderen, zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handbal en OldStars walking rugby.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

De clinic vindt plaats bij tennisvereniging Hercules Hengelo, Nachtegaalspad 8, 7553 AC Hengelo. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn aan te bevelen. Hercules Hengelo zorgt voor een tennisracket. Aanmelden voor de kick-off op 1 september kan bij Elly Oberjé via secretaris@tvhercules.nl.

Ervaren trainers

De organisatie van de clinic OldStars tennis op 1 september is in handen van ervaren trainers van Hercules. De clinic is voor oud-tennissers én mensen die nog nooit getennist hebben. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de tennisvereniging.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.