Hengelo
Sport
Regio sport

Dit jaar wordt er tóch gesport op het NK atletiek voor 35 plussers

Het NK Masters Atletiek gaat in september gewoon van start. Het atletiektoernooi is voor atleten van 35 jaar en ouder. Vorig jaar zou het toernooi ook in Hengelo worden gehouden. Door corona kon het toernooi toen niet doorgaan.

Foto Masters MPM Hengelo
Het toernooi is bedoeld voor atleten van 35 jaar en ouder. © Atletiekvereniging MPM

'Meer atletiekevenementen naar het oosten'

Het toernooi wordt gehouden in het weekend van 17, 18 en 19 september in het FBK-stadion in Hengelo. De Hengelose atletiekvereniging Marathon Pim Mulier neemt de organisatie op zich. “Samen met de Gemeente Hengelo en de Stichting FBK, hebben wij als MPM de ambitie geuit om meer atletiekevenementen naar het oosten te halen en zo de atletiek naar een hoger plan te tillen", zegt Henk Koopman, voorzitter van het organisatiecomité.

Op zoek naar vrijwilligers

Het sportevenement stond eigenlijk gepland op 18, 19 en 20 juni. Toen de coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames verder toenam, werd er besloten om het driedaagse sportevenement te verplaatsen naar september. De organisatie heeft groen licht gekregen om het evenement toch door te zetten. Wel zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens de wedstrijden.

80 plussers

De NK Masters Atletiek is een atletiektoernooi voor atleten die ouder dan 35 jaar zijn. Zij worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er ook categorieën voor tachtig plussers. Er wordt gestreden in verschillende disciplines, zoals de sprint, middellange afstand, horden, discuswerpen en polsstokhoogspringen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.