Hengelo
Sport

Hardloopclinic MPM moet beginnende loper behoeden voor blessures

Atletiekvereniging MPM Hengelo gaat vanaf woensdag 8 september een dertiendelige hardloopclinic aanbieden aan mensen die wél willen hardlopen, maar zichzelf door blessures genoodzaakt zagen de schoenen weer op te bergen.

Hardloopclinic in het FBK stadion
Aiko Staudt: "We zouden het fantastisch vinden als we op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan de conditie van Hengeloërs." © Coen Schilderman

Sterke basis

MPM-voorzitter Aiko Staudt: "Hardlopen is de meest beoefende sport van Nederland, maar helaas ook de sport met de meeste uitvallers. Daarom slaat MPM nu de handen ineen met Medisch Centrum de Kievit en het landelijk opererende bureau Sportmedx. Samen organiseren we een tien weken durende hardloopclinic, waarin we de deelnemers een sterke basis geven om hun eigen hardlooptrainingen daarna zelfstandig op te kunnen pakken."

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

In een serie van 13 trainingen in tien weken tijd wordt gewerkt aan looptechniek en wordt de basis gelegd voor een beter uithoudingsvermogen. Aanmelden gaat via www.mpmhengelo.nl. Kosten: 75 euro. De eerste training zal op woensdag 8 september zijn van 19.45 tot 20.45 uur in het FBK stadion in Hengelo. Info: https://www.mpmhengelo.nl/clinics

Kleine pijntjes

Er zijn volgens Staudt twee veelgehoorde argumenten waardoor mensen na een aantal trainingen weer stoppen met hardlopen. Sommige stoppers lopen tegen kleine pijntjes aan en verliezen daardoor het plezier. Een ander deel mist een stok achter de deur om de hardloopschoenen aan te trekken. Staudt: "Door de expertise van onze partners te koppelen aan onze ervaring met het opzetten van leuke trainingen vergroten we de kans dat het leuk blijft. We zouden het fantastisch vinden als we op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan de conditie van Hengelose inwoners."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.